ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στη Φυλή τα σκουπίδια της Ερμιονίδας

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση πρόκειται να υπογραφεί για την μεταφορά των σκουπιδιών της Ερμιονίδας στη Φυλή.
 
 Συγκεκριμένα για τους δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδος προωθείται κοινή Υπουργική απόφαση που διαχωρίζει τις ποσότητες των απορριμμάτων, σε τέσσερις χιλιάδες τόνους και δύο χιλιάδες αντίστοιχα, προκειμένου να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ της Φυλής.
 
Επίσης, με απόφαση του ΦΟΔΣΑ εξουσιοδοτείται με προγραμματική σύμβαση όποιος Δήμος διαχειρίζεται τα απορρίμματα μόνος του, έτσι ώστε να συνεχίζει χωρίς προβλήματα, έως ότου ολοκληρωθεί και ξεκινήσει η τελική διαχείριση από τον κεντρικό φορέα, όπως έχει σχεδιαστεί.
 
Σημαντική εξέλιξη για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι και η έγκριση του προϋπολογισμού του ΦΟΔΣΑ από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση. Επιπλέον, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, σηματοδοτήθηκε η έναρξη της διαβούλευσης για το νέο Εθνικό σχεδιασμό της διαχείρισης, αλλά και της πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, με σκοπό, να επιτευχθεί ο στόχος που απαιτείται, σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε. 98/2008.(Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κλπ.).