ΟικονομίαΑρχείο

1100 προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού σε ΔΕΗ και ΟΤΕ

Την κάλυψη 600 θέσεων μόνιμου προσωπικού έχει ζητήσει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ, με αίτημά της προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ Εργασία, οι θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν, αφορούν σε πρώτο στάδιο Τεχνικό Προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχους Μηχανικούς, Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό.
 
Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα αναμένεται η τελική έγκριση της προκήρυξης των προσλήψεων από το Υπουργείο, με το ενδεχόμενο της αλλαγής του αριθμού των θέσεων.
 
Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί μετά από την προκήρυξη αντίστοιχου διαγωνισμού το 2008, για την πλήρωση 120 οργανικών θέσεων.
 
41 θέσεις εποχικού προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, με 41 εποχικούς εργαζόμενους αναμένεται να πληρωθούν δύο υπηρεσίες της ΔΕΗ και δύο υπηρεσίες του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ΑΕ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου και πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, ενώ οι συμβάσεις τους θα είναι οκτάμηνες.
 
Πιο συγκεκριμένα ο ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, έχει προκηρύξει 24 θέσεις εργασίας ,ενώ οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως 17 Μαρτίου. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι ΔΕ Μηχανοτεχνίτες 14, ΔΕ Οδηγών Λεωφορείου 3, ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοματισμών και Οργάνων 2, ΠΕ Μηχανικού με καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας 1, ΔΕ Μηχανοτεχνίτη Εργαλειομηχανών (Τορναδόρου) 1, ΔΕ Μετακινητή Βαρών (Μανουβραδόρου)1, ΔΕ Χειριστή Εκσκαφέων Φορτωτών ή Φορτωτών 1 και ΔΕ Χειριστή κατεργασίας νερού 1. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλέφωνα 246342411, 2463059282 και 2463059292.
 
Επιπλέον 8 θέσεις κατηγορίας ΠΕ έχει προκηρύξει η Γενική Διεύθυνση Ορυχείων ΔΕΗ  στις ειδικότητες Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών 3, Πολιτικών Μηχανικών 2,Τοπογράφων Μηχανικών 2, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 1.. Πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα τηλέφωνα 2105109436 και 2105109535.
 
Επίσης στις 17 Μαρτίου λήγει και η προθεσμία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για μία θέση ΔΕ Χειριστή Γερανού-Περονοφόρου Κλαρκ στη ΔΕΔΔΗΕ Χαλκίδας. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2221090504.
 
Τέλος 8 θέσεις εργασίας εποχικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ειδικότητες ΔΕ Διοικητικοί Γραμματείς 6, ΔΕ Σχεδιαστής μέσω συστημάτων Η/Υ 1, και ΔΕ Χειριστή Γερανού 1, έχει εγκρίνει το ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθυνθούν στο 2310360250.
 
Επιπλέον σε 500 και πλέον προσλήψεις θα προχωρήσει ο ΟΤΕ έως το τέλος του έτους. Ηδη στον ΟΤΕ βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη πρόσληψης 14 Τηλεπικοινωνιακών Μηχανικών, ενώ το αίτημα της ΔΕΗ για ενίσχυση του προσωπικού της σε ορυχεία και σταθμούς βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναμένοντας την έγκρισή του. 
 
Οι δύο μεγάλοι οργανισμοί θα προσλάβουν κυρίως τεχνικό προσωπικό, μηχανικούς, ειδικούς επιστήμονες αλλά και διοικητικούς, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τα κενά που προκαλούν οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών.