ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο Χρήστος Τσαντής παρουσιάζει το βιβλίο του στο Ναύπλιο

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο χώρο έκφρασης, δημιουργίας και αυτογνωσίας «με ένα καλειδοσκόπιο».

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από μια ιδέα που προέκυψε αυθόρμητα σε ένα θεατρικό παιχνίδι. Αφορά δύο παράλληλες ιστορίες, που τέμνονται στο μεταίχμιο ενός φανταστικού κόσμου. Ο μικρός πρίγκιπας του Εξυμπερύ ταξιδεύει στην Κρήτη και… σμίγει με ήρωες του Καζαντζάκη(!) στο δρόμο της …εσωτερικής αναζήτησης! Η ζωή στο άστρο του (το τριαντάφυλλό του) μαραίνεται και η ισορροπία του κόσμου ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Την ίδια στιγμή δύο φίλοι αποφασίζουν να υποδυθούν τους ρόλους των ηρώων και ταξιδεύοντας στα βάθη της ψυχής τους, ανακαλύπτουν τα δικά τους «χρυσάνθεμα», στα «σύνορα» της πραγματικότητας και της φαντασίας. Μια αναμέτρηση στη Σελένα, στον καθημερινό ανήφορο για τη ζωή, για τον έρωντα που φυτρώνει στις σχισμές των βράχων… Ένα ταξίδι με βάρκα την «Οδύσσεια» και φάρο την παιδική μας ψυχή… Η ελπίδα στα χρόνια της κρίσης, αχτίδα και γέφυρα πάνω από τη θάλασσα της ψυχής μας. Μια συνάντηση σ’ ένα ταξίδι που συνεχίζεται… (απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου και το βίντεο παρουσίασής του)

Το βιβλίο ταξιδεύει:Τον τελευταίο καιρό το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης»  (εκδόσεις Λυκόφως), ταξιδεύει στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.  
Έπειτα από τις εκδηλώσεις και το βιωματικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στα Χανιά, όπου η Περιφέρεια Κρήτης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το παρατηρητήριο πρόληψης της σχολικής βίας και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το βιβλίο, μαζί με τον συγγραφέα του, ταξιδεύουν και  στο Ναύπλιο!!
«Θέατρο μέσα στο θέατρο» το βιβλίο, χαρακτηρίστηκε από την έγκριτη εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” ως«μια πρωτότυπη, ξεχωριστή συγγραφική δουλειά που αγκαλιάζει δυο από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας».Επίσης προτάθηκε από τις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ Χανίων για αξιοποίηση σε σχολικές δραστηριότητες, καθώς και από δραματοθεραπευτές ως εργαλείο για βιωματικές δράσεις. 

Πρόσκληση: Με την ελπίδα ότι θα τύχει του ίδιου αγκαλιάσματος και στην πόλη μας, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε αυτή την ιδιότυπη «βιωματική» παρουσίαση, ανοιχτή προς το κοινό, που θα γίνει στον χώρο μας.
 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν εκ μέρους του «με ένα καλειδοσκόπιο» η Ελπίδα Κομιανού, η Όλγα Γεωργαντέα και η Σοφία Γριββάκη.

 

Την παρουσίαση θα προλογίσει ο ίδιος ο συγγραφέας, Χρήστος Τσαντής

 

Θα ακολουθήσει  αυτοσχέδια δράση με τίτλο: «Κρατώντας την ουσία της συνάντησης» με συντονίστρια τη ψυχολόγο, ψυχοδραματίστρια Δανάη Χορομίδου.

 

Χώρος έκφρασης, δημιουργίας και αυτογνωσίας «Με ένα καλειδοσκόπιο», Μεσολογγίου 13 (τηλ. επικοινωνίας 27520-21355)