ΑθλητισμόςΑρχείο

Πόλος έλξης για κορυφαία ονόματα ο μαραθώνιος Ναυπλίου

Κορυφαίοι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι αναμένονται στο Ναύπλιο την Κυριακή 23 Μαρτίου, για τον 1ο Μαραθώνιο της πόλης (42χλμ).  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, το παρών θα δώσουν οι υπεραθλητές και  κάτοχοι των Πανελληνίων ρεκόρ Μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου (Γυναίκες) και Σπύρος Ανδριόπουλος (Άνδρες). 

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών  και Πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού, Μαρία Πολύζου, διακρίνεται μεταξύ πολλών τίτλων, για το μοναδικό της Παγκόσμιο επίτευγμα να καλύψει, στα βήματα του θρυλικού Φειδιππίδη, την απόσταση Αθήνας –Σπάρτης -Αθήνας ( 530 χλμ) με μόνο μια ώρα ξεκούραση, μέσα σε επτά ημέρες καθιστώντας την, ως μοναδική γυναίκα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που κατάφερε να το κάνει!

Ο Σπύρος Ανδριόπουλος απαριθμεί στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις, σε διαφορετικές αποστάσεις, σε Πανεθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το  διεθνές αθλητικό τους κύρος, στον  αγώνα του Ναυπλίου, θα προσδώσουν με την συμμετοχή τους τρία ακόμη μεγάλα ονόματα. Η Ντενίζ Δημάκη, μια εκ των κορυφαίων «τριαθλητριών» του κόσμου, η Σοφία Ρήγα, μια από τις καλύτερες σύγχρονες γυναίκες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών και ο Αντώνης Παπαδημητρίου, γνωστός μαραθωνοδρόμος και κάτοχος πολλών τίτλων.

Για πληροφορίες και εγγραφές συμμετοχής αθλητών, στην διοργάνωση, μπορείτε να απευθυνθείτε, στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: (registrations @nafplio marathon.gr καιαιdoppat.nafpliogmail.com)