ΚοινωνίαΑρχείο

Κουτσουρεμένο το Wi-Fi του Σαμαρά!

Μούφα αποδεικνύεται το πολυαναμενόμενο WiFi του Σαμαρά που ναι μεν θα γίνει αλλά με περιορισμούς που θυμίζουν λίγο πολύ την απαγόρευση του Twitter του Ερντογάν! Με λίγα λόγια θα έχουμε ένα Ίντερνετ κουτσουρεμένο, αφού δεν θα μπορούμε να μπούμε σε κανένα site της προκοπής, ούτε και με μία αξιοπρεπή ταχύτητα… Την παρτίδα θα κληθούν να την σώσουν πάλι οι γνωστοί ιδιώτες παρόχοι, και φυσικά όχι δωρεάν! 

Έτσι λοιπόν θα τοποθετηθούν ανά την επικράτεια 15000 hot spots, σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση κάποιους μεγάλους δήμους, όπως τον Δήμο Αθηναίων που αναμένεται να υλοποιήσουν δικό τους πρόγραμμα. Τα hot spots αυτά (σε πρώτη φάση 4000) θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους, αρχαιολογικούς χώρους, λιμάνια και μαρίνες (και του Ναυπλίου ελπίζουμε…), ενώ περίπου 1200 έως 1500 λεωφορεία και τρόλεϊ θα εξοπλιστούν επίσης. Στην δεύτερη και τρίτη φάση του έργου που τίθεται σε διαγωνισμό με σκοπό την πλήρη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2014, θα τοποθετηθούν hot spots σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και χώρους ειδικών τεχνολογικών απαιτήσεων.

Το ενδιαφέρον όμως έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δωρεάν Wi-Fi που ανακοινώθηκε και εδώ φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά! Η εμβέλεια των δικτύων θα είναι μόλις 20 μέτρα για τα hot spots που θα τοποθετηθούν σε κλειστούς χώρους και 100 μέτρα για τα αντίστοιχα σε ανοιχτούς. Η μέγιστη ταχύτητα της σύνδεσης θα φτάνει το 1,5Mbps (ονομαστική ταχύτητα να υποθέσουμε…) ενώ η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για το κοινό για 30 ολόκληρα λεπτά!!!

Το καλύτερο όμως σας το αφήσαμε για το τέλος! Θα υπάρχουν και περιορισμοί πρόσβασης, με δυνατότητα περιήγησης σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως πληροφορίες της περιοχής και υπηρεσίες των δήμων που φιλοξενούν τον εξοπλισμό. Για live streaming, torrents, “αισθησιακού περιεχομένου” βιντεάκια, και γενικά ότι κάνει ο περισσότερος κόσμος στο διαδίκτυο, ούτε κουβέντα… Άλλωστε, με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης 40-50 χρηστών από κάθε hotspot, με τα 1Mbps, είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε με το smartphone σας και το tablet σας, και για περιορισμένο χρόνο!

Όπως και να χει το Wi-Fi που υλοποιείται #me_entoli_samara βρίσκεται καθ’ οδόν και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία των 302 δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (μέσα σε αυτούς και οι δήμοι της Αργολίδας), και στα οποία θα τοποθετηθούν τα hot spots για να σας ενημερώσουμε σχετικά…