ΚοινωνίαΑρχείο

Άρωμα από το παρελθόν με ποδήλατα-αντίκες στο Άργος

Αέρας από το παρελθόν φύσηξε σήμερα στην πόλη του Άργους, όπου ποδήλατα αντίκες του προηγούμενου αιώνα, της περιόδου 1900 – 1960, πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από τα Φίχτια και περνώντας μέσα από το Κουτσοπόδι, τερμάτισαν στην Πλατεία του Άργους, όπου χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους και παρέλαβαν τα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής τους από το Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.

Την διοργάνωση ανέλαβε η Ομάδα Κλασσικού Ποδηλάτου Άργους – ΟΚΠΑ σε συνεργασία με την ΚΕΔΑΜ και μάλιστα τη διαδρομή έκανε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος ο οποίος συμμετέχει στην ΟΚΠΑ που σκοπός της είναι η αγάπη η συντήρηση και η ανάδειξη του κλασσικού ποδηλάτου.
 

 
Ο πρώτος Μυκηναϊκός ποδηλατικός δρόμος κλασικών ποδηλάτων πραγματοποιήθηκε σε ανάμνηση της διέλευσης της ολυμπιακής φλόγας πριν από 10 χρόνια για τους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας από τη πόλη του Άργους, και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τα παλιά ποδήλατα ήταν άριστα συντηρημένα και μάλιστα η ομάδα θα επανέλθει σύντομα και με άλλες εκδηλώσεις, αφού ήδη έχουν ανακατασκευαστεί τουλάχιστον 100 παλιά ποδήλατα.