ΚοινωνίαΑρχείο

Μεγάλη επιτυχία για το Άργος η έλευση της ΑΣΠΑΙΤΕ

Όπως πρώτοι σας είχαμε μεταφέρει έρχεται και νέα σχολή στο Άργος! Όπως συνέβη με την μεταφορά της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων από το Τολό στο Άργος, η δημοτική αρχή του Άργους με τη πολύτιμη συμβολή των υπουργών Γιάννη Ανδριανού και Γιάννη Μανιάτη, πέτυχε να φέρει στην πόλη και παράρτημα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Σίγουρα μια κίνηση που μόνο οφέλη πρόκειται να αποφέρει για την πόλη του Άργους, και παράλληλα αναδεικνύει την φιλοδοξία της δημοτικής αρχής, που τα τελευταία χρόνια διεκδικεί και πετυχαίνει.

Η δηλώση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου για την έλευση της σχολής:

“Με υπερηφάνεια ο Δήμος Άργους – Μυκηνών συνεχίζει τις επιτυχίες του και ανακοινώνει την έλευση νέας σχολής στο Άργος, μετά την ήδη λειτουργούσα σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Πρόκειται για την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, παράρτημα της οποίας θα λειτουργήσει στο Άργος από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ, και η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) που εδρεύει στην Αθήνα προχώρησαν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης  για την παραχώρηση υποδομών και λειτουργική υποστήριξη παραρτήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στο Άργος.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών  παραχωρεί το κτήριο του 1ου Γυμνασίου Άργους για τη δημιουργία παραρτήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε  στη Δημοτική Ενότητα  Άργους (Απογευματινή λειτουργία).

Η  ΑΣΠΑΙΤΕ αναλαμβάνει την εκτέλεση όλων των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ (Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης), τριμήνων επιμόρφωσης και γενικά κάθε προγράμματος εκπαίδευσης, κατάρτισης, τόσο σε προπτυχιακό (μη πτυχιούχους), όσο και σε μεταπτυχιακό (σε πτυχιούχους) επίπεδο. Ορίζεται Επιστημονικός Υπεύθυνος ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ, με αναπληρωτή που θα ορίσει ο ίδιος. Επίσης, αναλαμβάνει να συμμετέχει με τον επιστημονικό υπεύθυνο σε συσκέψεις τεχνικού, οργανωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος σχετικά με το θέμα σημείωσε: «Οι επιτυχίες για το Δήμο μας είναι συνεχείς και αδιαμφισβήτητες. Δεν τις βλέπουν παρά μόνο αυτοί που εθελοτυφλούν. Οι υποδομές εκπαίδευσης στο Δήμο μας αυξάνουν, ανεβάζοντας το επίπεδο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Χτίζουμε 3 νέα σχολεία, φιλοξενούμε τη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου και τώρα την ΑΣΠΑΙΤΕ Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να υλοποιήσουμε το όραμα μας για το Δήμο Άργους-Μυκηνών για την επόμενη 5ετία.”

 

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) κ. Ι. Χρυσουλάκης έστειλε ευχαριστήριες επιστολές στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, και τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, για την σημαντική συμβολή τους στην διεύρυνση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Σχολής που οδήγησαν στη δημιουργία παραρτήματος Πελοποννήσου, με έδρα το Άργος.