ΠολιτικήΑρχείο

Απαράδεκτη η διώξη σε βάρος του Νίκου Γόντικα

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας με ψήφισμά του καταγγέλει την ποινική δίωξη σε βάρος του υποψήφιου  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκου Γόντικα, που είχε προκληθεί έπειτα από διαμαρτυρία εργαζομένων κατά την διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης, με στόχο την ανάκληση της απόλυσης ενός σχολικού φύλακα στην Τρίπολη.
 
Αναλυτικά το ψήφισμα:

“Κατόπιν συνεδρίασης που πραγματοποίησε η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, το Σωματείο καταγγέλει τη δίωξη σε βάρος του Νίκου Γόντικα, Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η συγκεκριμένη δίωξη έχει να κάνει με μήνυση που κατέθεσε το πολιτικό κόμμα “ΔΡΑΣΗ” (Στέφανος Μάνος) και εκκρεμεί δίκη σε βάρος του κ. Γόντικα για τις 9 Απρίλη. Με τη μήνυση αυτή ζητά να ποινικοποιηθούν οι αγώνες των εργαζομένων που υπερασπίζονται κοινωνικά δικαιώματα. Ποινικοποιείται μια απλή διαμαρτυρία εργαζομένων που υπερασπίστηκαν την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου, που ήταν φύλακας – επιστάτης σε σχολικό συγκρότημα της Τρίπολης.

Βέβαια η μήνυση αυτή στρέφεται και ενάντια στο ΠΑΜΕ και της δράσης του για κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα εκείνη τη μέρα καθώς ήταν Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που είχαν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ στις 4 Μαΐου 2010.

Είναι απαράδεκτη η συγκεκριμένη δίωξη και ζητάμε να αθωωθεί ο Ν. Γόντικας!