ΚοινωνίαΑρχείο

Τι ζητάνε οι πυροσβέστες της Αργολίδας από τον Σαμαρά;

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλαν τα σωματεία Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας, αναφερόμενοι στην εξαίρεση χαμηλόμισθων συναδέλφων τους από την επιβολή ειδικού επιδόματος.

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιοτ. κ Πρωθυπουργέ, κ. Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σταθούμε σε ένα θέμα που είναι στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό πάρα πολύ, και έχει να κάνει με το επίδομα «εξπρές» στο ένστολο δυναμικό του Π.Σ. Στα σχέδια της κυβέρνησης για το προσωπικό του 
Πυροσβεστικού Σώματος είναι με βάση πάντα τις ανακοινώσεις το επίδομα αυτό να δοθεί στους χαμηλόμισθους μονίμους συναδέλφους που παίρνουν κάτω από 1500 ευρώ μεικτά μισθό. Με αποτέλεσμα το επίδομα αυτό να το πάρουν 1400 συνάδελφοι από τους 12.000 εργαζομένους του πυροσβεστικού σώματος με συνέπεια να δημιουργείτε μια σύγχυση και διχασμό ανάμεσα σε εργαζομένους στον ίδιο χώρο.
Εξαιρεί η κυβέρνηση τους 4.000 5ετης πυροσβέστες από το επίδομα αυτό.

Γνωρίζετε κ. Υπουργέ ότι ο ποιο καλύτερα αμειβόμενος 5ετης πυροσβέστης δεν ξεπερνά τα 850 ευρώ καθαρά (1150 μεικτά) το μήνα. Για ποιο λόγο εξαιρείται το συγκεκριμένο προσωπικό;

Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Υπουργέ ότι οι 4000 5ετης πυροσβέστες από 1-1-2014 δεν εργάζονται νυχτερινά, εκτός έδρας και αργίες λόγο έλλειψης χρημάτων και δεν ξέρουμε μέχρι πότε παρόλο που η επίσημη αντιπυρική περίοδος ξεκινά σε 15 μέρες. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια ο κάθε Διοικητής της κάθε Υπηρεσίας να έχει πρόβλημα στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό. Μήπως αυτά τα χρήματα αν δίνονταν εκεί που έπρεπε και όπως έπρεπε το Πυροσβεστικό Σώμα να λειτουργούσε πολύ καλύτερα. 

Γιατί σύμφωνα και με το Ν. 4249/2014 άρθρο 99 το μοναδικό εμπόδιο ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές προσωπικό στο Π.Σ είναι το οικονομικό κομμάτι και οι οικονομικές πιστώσεις ώστε οι 5ετης Πυροσβέστες να εργάζονται νυχτερινά, και αργίες όπως το μόνιμο προσωπικό.

Επίσης γνωρίζετε καλά κ. Υπουργέ ότι 1500 συνάδελφοι μας συμβασιούχοι εμπειρότατοι στην δασοπυρόσβεση ζουν κάθε χρόνο εδώ και χρόνια με την ανασφάλεια θα μας πάρουν, δεν θα μας πάρουν και πόσους από εμάς θα πάρουν.

Σύμφωνα πάντα με το ΓΛΚ, φέτος 300 από αυτούς κινδυνεύουν να μην προσληφθούν στην φετινή αντιπυρική λόγο έλλειψης χρημάτων με αποτέλεσμα να δημιουργείτε και ρήγμα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής στο Π.Σ, αλλά και αυτοί που τόσα χρόνια πρόσφεραν τα μέγιστα να έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Καλό λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ αυτά τα χρήματα από το να δίνονται με μια διαδικασία «εξπρές», να γίνει μια πολύ ποιο οργανωμένη κατανομή εκεί που πονάει πραγματικά το Πυροσβεστικό Σώμα. 

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.