ΚοινωνίαΑρχείο

Μύλος με τα συσσίτια της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Σε διευκρινήσεις προβαίνει η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας έπειτα από το θέμα που προέκυψε σχετικά με την λειτουργία των συσσιτίων της Ευαγγελίστριας και τις καταγγελίες του δημοτικού σύμβουλου του Δήμου Ναυλιέων Παναγιώτη Μερμίγκη ότι η εκκλησία διαχειρίζεται δημοτικό χρήμα. 
 
            Σχετικά :
 
1) Με την συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «MAX»  του δημοτικού συμβούλου, κου Παναγιώτου Μερμίγκη με τον δημοσιογράφο  κο Άγγελο Δρίτσα κατά την οποία ελέχθη  «ότι η Εκκλησία διαχειρίζεται  δημοτικό χρήμα και  με τα τόσα χρήματα που παίρνει από το Δήμο η  Εκκλησία, θα έπρεπε  τα συσσίτια να γίνονται από το Δήμο και να  διαχωρισθεί η Εκκλησία από το Δήμο» .
2) Κυκλοφορία στο διαδίκτυο σε ιστολόγια (blogs) δημοσιευμάτων σχετικά με τη λειτουργία των   συσσιτίων και
3) Λειτουργία  συσσιτίων  σε τροχόσπιτα.
 
Σχετικά   με  τα ανωτέρω  δημοσιεύματα και συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «MAX» η Ιερά  Μητρόπολη Αργολίδος προς αποκατάσταση  της αληθείας θέτει υπ’ όψιν του κοινωνικού συνόλου του    Νομού Αργολίδος  τα  κατωτέρω :
 
  Σχετικά με την λειτουργία  των συσσιτίων  υπό του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας  Ναυπλίου η αλήθεια έχει ως εξής :
 
Α)
Τα συσσίτια λειτουργούν με ευθύνη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας  χωρίς σχετική επιχορήγηση  από  τον Δήμο Ναυπλιέων, πλην  χρηματικού ποσού δεκατριών χιλιάδων ευρώ (13.000 €), το οποίο κατεβλήθη     στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας κατά  το  χρονικό διάστημα  2008-2014 κατά το οποίο  λειτουργούν τα συσσίτια. Τα υπόλοιπα χρήματα γιά τη λειτουργία των συσσιτίων καταβάλλονται από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος,από δωρεές  πιστών  και από  τις εισπράξεις  του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας.

Β) Τα οιαδήποτε χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί από το Δήμο Ναυπλιέων στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος κατεβλήθησαν εις  Γηροκομεία και Παιδικούς Σταθμούς κυρίως γιά την πληρωμή των δαπανών  των ανωτέρω ιδρυμάτων .

Γ) Σχετικά με την τοποθέτηση τροχόσπιτων  γιά τη λειτουργία των συσσιτίων σας γνωρίζομε ότι τα  τροχόσπιτα αποτέλεσαν αναγκαστική λύση γιά τη λειτουργία των συσσιτίων μέχρι  της ανεγέρσεως νέου κτιρίου  συσσιτίων, διότι η Πολιτεία μας εζήτησε  σχετική μελέτη γιά την ανέγερση νέου κτιρίου με  δαπάνες του Δήμου Ναυπλιέων, η οποία έχει καταρτισθεί, εγκριθεί και παραδοθεί  αρμοδίως  υπό του Δήμου Ναυπλιέων. Σε περίπτωση που ήθελε κριθεί αρμοδίως ότι δεν  επιτρέπεται η λειτουργία συσσιτίων  εις τροχόσπιτα ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας θα αναστείλει τη λειτουργία των  συσσιτίων  μέχρις αποπερατώσεως της ανεγέρσεως του νέου κτιρίου.