ΚοινωνίαΑρχείο

Προχωράει ο ανάβαλος μέχρι τα Φίχτια και το Μοναστηράκι

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με την Πελοπόννησος ΑΕ για την εκπόνηση της μελέτης επέκτασης των δικτύων του Αναβάλου μέχρι το Μοναστηράκι και τα Φίχτια.

«Παρακολουθώ έκπληκτος, αυτοί που επιχειρούν να μετατρέψουν σε πολιτικό ζήτημα την προσπάθεια τους να επιβιώσουν οι ίδιοι πολιτικά, να επιρρίπτουν την ευθύνη για το έργο του Αναβάλου σε εμένα, τη στιγμή μάλιστα που αν επιβίωσε το έργο οφείλεται σε δικές μας ενέργειες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την διάρκεια της συζήτησης.

«Έχουμε εξασφαλίσει 8,5 εκατομμύρια ευρώ στο τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί το έργο από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Μπαλτατζής» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αναλάβαμε εμείς το κόστος της μελέτης, με δική μας πρωτοβουλία, γιατί διαφορετικά το έργο δεν θα γινόταν ποτέ. Είναι επίσης επιτυχία μας ότι αυτή τη στιγμή εκτελείται το έργο σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα, τη στιγμή που όταν αναλάβαμε την ευθύνη της επίβλεψης το έργο ήταν νεκρό».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Τατούλης επέκρινε αυτούς που, ενώ αγνοούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, διατείνονται ότι δεν μπορεί να εντάξει άλλα έργα η Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ. «Έχουν απόλυτη άγνοια και δεν γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή τα επιχειρησιακά προγράμματα βρίσκονται σε διαδικασία εξυγίανσης ενόψει της τελευταίας αναθεώρησης απ’ όπου μπορούμε να αντλήσουμε επιπλέον πόρους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει να κινείται το νέο πρόγραμμα για το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσουσε συνεργασία με τους Δήμους , έχει έργα έτοιμα προς ένταξη πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ».