ΚοινωνίαΑρχείο

Στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη

Με κάθε επισημότητα δόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα ο νέος οδικός άξονας Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη Αργολίδας.

Με τη σύνδεσή του με το τμήμα Χάνι Μερκούρη- Λυγουριό, παραδίδεται ολοκληρωμένος στην κυκλοφορία ο δρόμος Αρκαδικό- Λυγουριό, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τα χωριά Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, μειώνοντας κατά δεκαπέντε λεπτά της ώρας τη διαδρομή Ναύπλιο- Λυγουριό, ενώ αυξάνει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με κοινοτική χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Αν και ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 7,2 εκατ. ευρώ, τελικά κόστισε 4,6 εκατ. ευρώ.

Στην τελετή παρεβρέθησαν όλοι σχεδόν οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, του Περιφερειάρχη Πελοποννησου Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Αναστάσιου Χειβιδόπουλου, του Δημάρχου Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιου, και αρκετών ακόμα παρατρεχάμενων, που έσπευσαν να φωτογραφηθούν με φόντο…την κορδέλα.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός επεσήμανε τα εξής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης: 

«Μετά από μια αναμονή που κράτησε πολλά χρόνια, εγκαινιάζουμε σήμερα επιτέλους τον οδικό άξονα Αρκαδικό – Λυγουριό, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας για την συντόμευση των αποστάσεων, αλλά και την αξιοποίηση των πολλών και ποικίλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.

Ο νέος αυτός άξονας συνδέει – με την ολοκλήρωση και του κομματιού Αρκαδικό – Αγία Ελαιούσα το οποίο πρέπει να δημοπρατηθεί τάχιστα – το Ναύπλιο με το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Επίδαυρο, και κατ’ επέκταση με την Ερμιονίδα. Είναι ένας σύγχρονος δρόμος που αρμόζει στην ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου. Θυμίζω ότι  το έργο ξεκίνησε με τη μελέτη που έγινε επί θητείας του πρώην Νομάρχη Τάσου Σαλεσιώτη, εντάχθηκε και  χρηματοδοτήθηκε επί θητείας του πρώην νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλου από την μη αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου και ολοκληρώθηκε με τη νυν αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί αυτό το έργο το παρακολούθησα στενά από την αρχή, πριν εκλεγώ βουλευτής, αλλά και αφού εκλέχτηκα, καθώς και από τη σημερινή μου θέση στην Κυβέρνηση.

Εύχομαι λοιπόν ο νέος δρόμος να είναι καλοτάξιδος, και γρήγορα να δούμε την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων έργων υποδομής που εκκρεμούν για την Αργολίδα μας, όπως, για παράδειγμα, η αναγκαία πύλη εισόδου από τα Δερβερνάκια μέχρι τα Εκκλησιαστικά που πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα, καθώς και τα έργα εκσυγχρονισμού του σήμερα πολύ κακού οδικού δικτύου στην Ερμιονίδα .

Τέλος, θέλω να κάνω δύο επισημάνσεις:

Τα μικροπροβλήματα που άκουσα για τις σημάνσεις του έργου και άλλα σημεία πρέπει να επιλυθούν άμεσα από την Περιφέρεια ώστε ο δρόμος να είναι απόλυτα ασφαλής και, βεβαίως, πρέπει άμεσα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των χωραφιών που απαλλοτριώθηκαν για να περάσει ο δρόμος».