ΡεπορτάζΑρχείο

Πρώην βουλευτής από τον Αχλαδόκαμπο χαρίζει 10 εκατ. στο κράτος για το χρέος

Όλη τηv ακίνητη περιουσία του, ύψους άνω των 10.000.000 ευρώ, θέλει να χαρίσει στο κράτος ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σε συνάντησή του με κορυφαίο υπουργό ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δωρεά εν ζωή ενός ημιτελούς κτίσματος 1.300 τ.μ. και 16 οικοπέδων σε λίαν προνομιούχα περιοχή της Πελοποννήσου.

Ο καταγόμενος από τον Αχλαδόκαμπο Αργολίδας Νίκος Αναγνωστόπουλος υποστηρίζει ότι θέλει να βοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους για το καλό της νέας γενιάς που δεν φταίει σε τίποτε, όπως αναφέρει, να πληρώνει «τις δικές μας αμαρτίες».

Ο 83χρονος πολιτικός, που ζει ολομόναχος σε σπίτι ενοίκιο, πήρε την απόφαση αυτή σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον ίδιο. Τον περασμένο μήνα άγνωστοι κακοποιοί τον νάρκωσαν με χλωροφόρμιο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του και του πήραν όλη τη σύνταξη και τα προσωπικά του έγγραφα, ενώ τις προάλλες τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε στο πάρκο.

Σε μια περίοδο κατά την οποία ανθεί η διαφθορά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος κατηγορείται για χρηματισμό και μίζες εκατομμυρίων, ο κ. Αναγνωστόπουλος θέλει το παράδειγμά του να βρει μιμητές και μεταξύ των πολιτικών.

Ο ίδιος, παρότι εξελέγη επτά φορές βουλευτής και το 1974 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς σε όλη τη χώρα (είχε συγκεντρώσει περίπου 50.000 σταυρούς), έφυγε από την πολιτική με το παράπονο ότι δεν έγινε ποτέ υπουργός, παρά τη δυσαρέσκειά του την οποία είχε εκφράσει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το 1993 ήταν η τελευταία φορά που ο κ. Αναγνωστόπουλος μετείχε σε εκλογική αναμέτρηση. Δεν επανεξελέγη αλλά το σύνθημα που είχε επιλέξει τότε, το «Ελειψα ποτέ από κοντά σου;», έμεινε στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών πρωταθλητής στίβου, ενώ κέρδισε 23 διεθνείς διακρίσεις ως μελετητής μεγάλων έργων, μια και το επάγγελμά του ήταν μηχανικός.
 

ΠΗΓΗ