ΠολιτικήΑρχείο

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με τους Οικολόγους στις Ευρωεκλογές

Ο συντοπίτης μας Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις Ευρωεκλογές, εκπροσωπώντας την κατηγορία των ΑΜΕΑ.

Έξι λόγοι για να στηρίξετε τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία:

Μην αφήνεις Ελλάδα και Ευρώπη, το σπίτι μας, στα χέρια τους! Η αποχή στηρίζει αυτούς που μας οδήγησαν εδώ και τους νεοναζί.

Ούτε νεοφιλελευθερισμός, ούτε κρατικισμός. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ προτείνουμε μία εναλλακτική, τρίτη στρατηγική εξόδου από την κρίση: Κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη οικονομία, δημιουργία ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας, προώθηση του πολιτισμού, αναβάθμιση της παιδείας, κοινωνική συνοχή, προστασία του περιβάλλοντος, συμμετοχική δημοκρατία, καινοτομία, προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ομοσπονδιακή, δημοκρατικότερη και περισσότερο αλληλέγγυα Ευρώπη με ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις ότι μόνοι μας θα λύσουμε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας. Δεσμευόμαστε, όμως, να εργαστούμε και να συνεργαστούμε με την κοινωνία των πολιτών για να πετύχουμε μαζί τις βαθιές αλλαγές και ανατροπές που απαιτούνται. Αντιπροσωπεύουμε μια νέα αντίληψη για την πολιτική, μία πολιτική των πολιτών.

Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ενίσχυσης των διακρίσεων, της περιβαλλοντικής και κλιματικής υποβάθμισης, της ενεργειακής φτώχειας, της κατάρρευσης της παιδείας, της οπισθοχώρησης σε θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων και της υποβάθμισης της υγείας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος μας. Μεγαλύτερη πράσινη ομάδα, με περισσότερους Έλληνες Πράσινους Ευρωβουλευτές, μπορεί να κάνει τη διαφορά για να οικοδομήσουμε μία διαφορετική Ευρώπη, μία διαφορετική Ελλάδα. Τα προηγούμενα χρόνια, ξεκινήσαμε τη διαδικασία αξιολόγησης των πολιτικών της Τρόικα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εισαγάγαμε την ιδέα για την παροχή “Εγγυήσεων για τη Νεολαία”, συμβάλαμε στον καθορισμό ανωτάτων ορίων για τα πριμ των στελεχών τραπεζών και τη θέσπιση φορέων για εποπτεία των τραπεζών, βάλαμε φρένο στα “μεταλλαγμένα”, για να μην μπουν στο χωράφι και να μην φτάσουν ποτέ στο ράφι, συμβάλαμε στη διαμόρφωση της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής προς όφελος των ψαράδων και του θαλάσσιου πλούτου, συμμετείχαμε ενεργά στη διαπραγμάτευση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα, τον Κανονισμό του Ταμείου Συνοχής και του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεργαστήκαμε με την κοινωνία των πολιτών κατά της Εμπορικής Συμφωνίας για την Καταπολέμηση της Παραποίησης (ACTA). Με τη στήριξή σας, τα επόμενα πέντε χρόνια μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.

Το ψηφοδέλτιό μας. Είμαστε ενεργοί πολίτες, όχι επαγγελματίες πολιτικοί, παιδιά του κομματικού σωλήνα ή του σταρ σύστεμ, αλλά νέοι και μεγαλύτεροι, γυναίκες και άντρες, επισφαλώς εργαζόμενοι και άνεργοι, με κοινωνική αναφορά και δράση. Συναντηθήκαμε μέσα από διαφορετικές διαδρομές, αλλά μας ενώνει η κοινωνία των πολιτών και το όραμα της Πολιτικής Οικολογίας, με αξίες και βιώσιμες λύσεις.