ΚοινωνίαΑρχείο

Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις μετά το χαλάζι στην Αργολίδα;

Συγκέντρωση των αγροτών πραγματοποιήθηκε χτες  το μεσημέρι στο Σκαφιδάκι Αργολίδας με αιτία την έντονη  χαλαζόπτωση που για ακόμα μια φορά κατέστρεψε τις καλλιέργειες των αγροτών με άμεση συνέπεια στο εισόδημα τους.

Οι παραγωγοί απαίτησαν από τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ να αποζημιωθούν για τις  ζημιές που έπαθαν οι καλλιέργειες τους , να μην επαναληφθεί ό,τι γινόταν  τα προηγούμενα χρόνια , όπως και πέρυσι, που δεν πήραν ούτε ευρώ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και κλιμάκιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Νίκο Αγγέλου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Γόντικα  και την υποψήφια αντιπεριφεριάρχη Αργολίδας Ναυσικά Μπαβέλη, οι οποίοι απαίτησαν  από τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ να  εκτιμήσουν άμεσα τις ζημιές και να δοθούν οι αποζημιώσεις στους αγρότες που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, καθώς και ο Αντιπεριφεριάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος υποσχέθηκαν ότι θα μεσολαβήσουν για να δοθεί λύση.

Ήδη από χθες ξεκίνησαν οι αυτοψίες σε περιοχές του κάμπου της Αργολίδας από στελέχη του ΕΛΓΑ, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες που είδαν τις καλλιέργειες να καταστρέφονται από την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπεσε την Κυριακή. Η ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τα χωριά Κόκλα, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ίναχος και Σκαφιδάκι, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές. Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή.