ΚοινωνίαΑρχείο

Τον Οκτώβριο ξεκινάει η λειτουργία της νέας σχολής στο Άργος

Στο Άργος μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, με τεράστια συμμετοχή κοινού, γύρω στα 400 άτομα, και όλων των τοπικών, πολιτικών και περιφερειακών αρχών, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση από τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Ομότιμο Καθηγητή Γιάννη Χρυσουλάκη και τον Δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο, για την δημιουργία του Παραρτήματος Πελοποννήσου της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος.

Το Παράρτημα θα πάρει τους νέους φοιτητές με προκήρυξη, που θα γίνει τον Ιούνιο, και θα ξεκινήσει την λειτουργία του, τον Οκτώβριο.

Ανήμερα της εορτής του Πολιούχου του Άργους, Αγίου Πέτρου, η ΑΣΠΑΙΤΕ συνεχίζει την πολύ πετυχημένη πορεία διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της ,τόσο γεωγραφικά με την λειτουργία του 11ου της Παραρτήματος Πελοποννήσου, όσο και εκπαιδευτικά, αφού αναμένονται να δίδονται στην Περιφέρεια τα πτυχία της με τεράστια ζήτηση όπως το ΕΠΠΑΙΚ, το ΠΕΣΥΠ και το Μάστερ’ς στα Παιδαγωγικά.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, οι 4 συντελεστές της Δημιουργίας του Παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Πελοποννήσου. Ο Γιάννης Χρυσουλάκης,  Πρόεδρος ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο Γιάννης Ανδριανός, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Γιάννης Μανιάτης, Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία και την επιτυχία του νέου Παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ.

Επισημαίνεται ότι το Παράρτημα θα είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο και θα λειτουργεί χωρίς κρατική επιχορήγηση.

Η λειτουργία του Παραρτήματος εγκρίθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλο, τον οποίο ευχαρίστησαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο Υφυπουργός, ο Υπουργός, οι Αντιπεριφερειάρχες  και ο Δήμαρχος τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία της δημιουργίας μίας νέας εκπαιδευτικής δομής. Τούτο γιατί «Η Εκπαίδευση θα αποτελέσει τους κίονες πάνω στους οποίους θα κτισθεί η νέα Ελλάδα» , όπως είπε  χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ.