ΡεπορτάζΑρχείο

Νέα αναβολή για το ψηφιακό σήμα στην Πελοπόννησο

Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε νέα αναβολή για το ψηφιακό σήμα της Πελοποννήσου, που με υπουργική απόφαση στις 14 Απριλίου είχε οριστεί για τις 30 Μαϊου, έπειτα από προηγούμενη αναβολή. Νέα ημερομηνία που δίνεται για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι η 27η Ιουνίου.

Όπως διαβάζουμε στο Digitalinfo.gr η νέα αναβολή οφείλεται στην αδυναμία της νεοσύστατης ΝΕΡΙΤ να προχωρήσει σε switch off στην Πελοπόννησο, αν και δεν ομολογείται επίσημα από τους αρμοδίους. Επίσης ως δικαιολογία χρησιμοποιείται το υπουργείο παιδείας και οι πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς η αποστολή των θεμάτων για αυτές είχε ανατεθεί στη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova, επειδή η ΝΕΡΙΤ δεν μπορούσε να καλύψει τεχνικά το υπουργείο Παιδείας. 

Όλη η αλυσίδα της αγοράς, από τους εισαγωγείς που δέσμευσαν τα χρήματά τους σε επίγειους δέκτες και εξοπλισμό λήψης, από τα καταστήματα που ήδη έχουν προβεί σε παραλαβές προϊόντων, αλλά και από τους καταναλωτές που είδαν τις πρώτες διαφημιστικές εκπομπές για το switch off της Πελοποννήσου, οι οποίες διακόπηκαν άδοξα το Σάββατο το πρωί, μιλάει για το πόσο εκτεθειμένοι είναι όλοι όσοι εμπλέκονται με τη νέα ΚΥΑ.