ΠολιτικήΑρχείο

Θα πρέπει ένας δήμαρχος να προτρέπει τους δημότες του τι κόμμα να ψηφίσουν;

Φωτιές άναψε η προτροπή του Καμπόσου στους δημότες του να ψηφίσουν Τατούλη, καλώντας τους μάλιστα να μην πιάσουν στα χέρια τους τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών που πριν λίγες μέρες τα “έχωνε” στο κράτος από το πάνελ του κρατικού καναλιού, τώρα περνάει ανοιχτά την γραμμή της κυβέρνησης για τις εκλογές, συμπαρατασσόμενος με τον Τατούλη. Η εμπλοκή του δημοφιλούς δημάρχου σε προεκλογικά παιχνίδια δεν ξέρουμε αν συνέβη με δική του πρωτοβουλία ή από άνωθεν εντολές, αλλά σίγουρα δεν προκάλεσε και τις καλύτερες εντυπώσεις, παρά το γεγονός ότι η υποστήριξη του Καμπόσου στο πρόσωπο του Τατούλη είναι έτσι κι’ αλλιώς γνωστή. Έντονη αλλά και δικαιολογημένη ήταν η αντίδραση από παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό, καθώς και από τον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα.  

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κοδέλας σχολίασε:
“Είναι φανερός ο εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου και η επιστράτευση παραγόντων που επηρεάζει ώστε να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια για να διασωθεί η καταρρέουσα συγκυβέρνηση. 

Είναι λυπηρό και σύμπτωμα της κατάπτωσης της πολιτικής ζωής ένας Δήμαρχος που εξελέγη με σημαντικά ποσοστά, μόλις τέσσερις μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, να απεκδύεται του “ανεξάρτητου” και “αντιμνημονιακού” μανδύα και να επιχειρεί με κάθε τρόπο να στηριχθούν τα κόμματα της Μέρκελ και η Περιφερειακή παράταξη των Τατούλη – Φούχτελ. 

Η απειλή προς τους δημότες “να μην πιάσουν” τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει κάθε όριο, ειδικά όταν υπονοείται σαφώς ότι οι δημότες θα πρέπει να “πιάσουν” στα χέρια τους τα ψηφοδέλτια του Βενιζέλου και του Σαμαρά, όσων δηλαδή οδήγησαν την κοινωνία στην ανθρωπιστική κρίση και την χώρα στην χρεοκοπία και την επιτήρηση! 

Είναι άλλο πράγμα ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και άλλο ο προσανατολισμός των κομμάτων της συγκυβέρνησης σε ρόλο υποτακτικού της Μέρκελ και των αγορών. 

Οι πολίτες του Άργους, της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, δεν θα γίνουν ιδανικοί αυτόχειρες. 

Την Κυριακή δεν θα εκφραστεί η υποταγή στην Ευρώπη της Μέρκελ και στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όπως αγωνιωδώς επιδιώκει το πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο. 

Καλούμε τους πολίτες να στείλουν αδιαμφισβήτητο μήνυμα αξιοπρέπειας για την πατρίδα μας και αλλαγής της Ευρώπης! 

Μήνυμα ανατροπής και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!”

 
– Πάμε πίσω λοιπόν στο ερώτημά μας. 
 
Θα έπρεπε οι δημάρχοι να ανακατεύονται ανοιχτά με τα κομματικά; Η ακόμα χειρότερα, θα έπρεπε να προτρέπουν τους δημότες τους να μην πιάσουν στα χέρια τους τα ψηφοδέλτια κάποιου κόμματος, που αυτοί δεν θέλουν να βγει;

Το ποσοστό του 61% που έλαβε ο Δημήτρης Καμπόσος σημαίνει ότι ψηφίστηκε και από άλλους πολιτικούς χώρους, ενδεχομένως και από ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντάς του έτσι το έργο και την προσφορά του στον Δήμο. Τα κομματικά κάστρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν γκρεμιστεί προ πολλού. Οι πολίτες επιλέγουν πλέον με βάση τα πρόσωπα, και όχι τόσο με βάση τα κόμματα. Επίσης ένας δήμαρχος θα πρέπει να είναι δήμαρχος για όλους τους δημότες του και όχι μόνο γι’ αυτούς που τον ψήφισαν ή που υποστηρίζουν συγκεκριμένο κομματικό χώρο. Διακαιωμά του, του δημάρχου να πάρει ανοιχτά πολιτική θέση, αλλά αχρείαστο. Πέρα από τις πολιτικές απόψεις του καθενός υπάρχουν και οι ηθικοί φραγμοί, άλλωστε η ψήφος είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Στο κάτω κάτω ο Τατούλης με τα ποσοστά που πήρε στον πρώτο γύρο, δεν έχει ανάγκη την αβάντα του Καμπόσου για να επανεκλεγεί…