ΑθλητισμόςΑρχείο

Ισοφάρησε τη σειρά των τελικών ο Διομήδης

Μεγάλη νίκη του Διομήδη που ισοφάρησε σε 1-1 την σειρά των τελικών των Play off του πρωταθλήματος. Οι 250 περίπου οπαδοί του Διομήδη που βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Κίου δημιούργησαν μία ζεστή ατμόσφαιρα και βοήθησαν τα μέγιστα τους παίχτες του Δημήτρη Δημητρούλια, να φθάσουν στην πρώτη τους φετινή νίκη επί της ΑΕΚ με 29-24 στο απόρθητο κάστρο του. Ο Διομήδης δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, κρίνοντας και από το πρώτο ματς, όπου το έχασε στις λεπτομέρειες και μετά από παράταση. Τώρα όλα θα κριθούν την Παρασκευή στον τρίτο και τελευταίο τελικό στην Κυψέλη (8 μ.μ.).

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο πρώτο ημίχρονο με τον Διομήδη να προηγείται με 12-11. Όμως στην επανάληψη ο Διομήδης κυριάρχησε και με όπλο του την άμυνα κατάφερε να επικρατήσει της καλύτερης επίθεσης του πρωταθλήματος με διαφορά 5 τερμάτων.
 
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 29-24

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-3, 5-5, 9-7, 10-8, 12-11 (ημχ.), 14-13, 18-15, 20-15, 24-19, 27-22, 29-24

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 11, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 6, Σπέντζος, Ανανιάδης 1, Δεληγιάννης, Λοίζος, Μαστορογιάννης 4, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 1.

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 4, Μπακαούκας, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 4, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς, Νικολαϊδης 1, Σανίκης 2, Αλβανός 4, Καρυπίδης 7, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ. Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, κόκκινη: 54:37 Παπαδιονυσίου (τρία δίλεπτα), 59:58 Δημητρούλιας, δίλεπτα: 5-9, πέναλτι: 5/6-2/2.

Οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα έγραψαν για τον τραυματισμό του Ζούγιοβιτς που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και επίσης: «Στο 59:58 τιμωρήθηκε με δίλεπτη ο Ράκσεβιτς και ενώ κατευθυνόταν στον πάγκο της ομάδας του, ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το κέντρο του γηπέδου και επιτέθηκε λεκτικά στον παίκτη της ΑΕΚ και τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στο ίδιο λεπτό οπαδός της γηπεδούχου ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πλησιάσει παίκτες της ΑΕΚ, συγκρατήθηκε και απομακρύνθηκε από αστυνομικές δυνάμεις».

Δηλώσεις

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Πολύ κακό ματς, πολλά νεύρα και καθόλου καθαρό μυαλό. Δίκαιη η νίκη του Διομήδη. Εμείς βγάλαμε πολύ εκνευρισμό, πράγμα αδικαιολόγητο για την εμπειρία και το επίπεδο της ομάδας. Ο τίτλος θα κριθεί στο 3ο ματς, όπως και πέρσι».

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή για εμάς. Επιστρατεύσαμε όλες τις ικανότητες μας απέναντι στην καλύτερη επίθεση που έχουμε αντιμετωπίσει στην Ελλάδα. Δείξαμε μεγάλη ενέργεια και πάθος. Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την εισβολή μου στο γήπεδο, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Νόμιζα ότι είχε τελειώσει το παιχνίδι και ήθελα να προστατέψω τον νεαρό αθλητή μου».
 
Μετά τη λήξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, οι οποίοι συνεπλάκησαν με φιλάθλους του Διομήδη καθώς έβγαιναν από το γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας η οποία προσήγαγε τους ταραξίες.