ΚοινωνίαΑρχείο

Υπόσχονται ότι θα ολοκληρωθεί ο ανάβαλος

Σε φάση ολοκλήρωσης μπαίνει σύντομα το έργο του Αναβάλου, σύμφωνα με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ενώ ταυτόχρονα έσπευσε και ο Γιάννης Ανδριανός να μας πει τα ίδια.  Προφανώς οι δύο βουλευτές που εκλέγονται στην Αργολίδα πιέζονται από τις συνεχείς καθυστερήσεις και σπεύδουν να διαβεβαιώσουν τους ψηφοφόρους τους ότι όλα πάνε καλά. Όταν θα αρχίσουν να πλησιάζουν οι εκλογές θα αρχίσουμε να τα ακούμε αυτά ακόμα πιο συχνά, και χωρίς φυσικά το έργο, που έχει καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας, να έχει ολοκληρωθεί…

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης δήλωσε τα εξής:
«Με τη στενή συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το μεγάλο έργο της Αργολίδας, ο Ανάβαλος, μπαίνει πια στην τελική φάση υλοποίησής του. Βεβαιώνω τους πολίτες της Αργολίδας ότι έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά και οικονομικά προβλήματα που εμφανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Οι περιβαλλοντικές και άλλες αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο ΠΕΚΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχωρούν ταχύτατα. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μου απέστειλε πρόσφατα σχετικό σημείωμα με τις δράσεις, το οποίο επισυνάπτεται. Σχετικές πρωτοβουλίες επιπλέον χρηματοδότησης του έργου με νέα κονδύλια  έχουν αναληφθεί από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Γ. Διδασκάλου και τον Περιφερειάρχη, κ. Π. Τατούλη. Εξάλλου πρόσφατα εγκρίναμε από το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου την ανάθεση στο Ε.Μ.Π ενός συνολικού έργου για την πλήρη και σε βάθος δεκαετιών μελέτη του υδατικού προβλήματος της Αργολίδας».

Αντίστοιχα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, μας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του αρδευτικού έργου του Αναβάλου επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος του απέστειλε στη συνέχεια ενημερωτικό σημείωμα όπου καταγράφονται οι συνολικά 11 σχετικές με το έργο Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν υπογραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον κ. Τσαυτάρη και συγκεκριμένα:
 
-για το έργο αναβάθμισης του αντλιοστασίου και του φράγματος του Αναβάλου
 
-για το έργο μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από το δίκτυο του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα.
 
-για τη μελέτη μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο στο Ασκληπιείο και την Επίδαυρο, και
 
-για τη μελέτη μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο στο Δήμο Ερμιονίδας.