ΑθλητισμόςΑρχείο

Αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων ο τελικός της ΑΕΚ με τον Διομήδη

Ευρείας έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κλειστό του Πανελληνίου, λίγο πριν την έναρξη του τρίτου τελικού της Α1 χάντμπολ, μεταξύ της ΑΕΚ και του Διομήδη Άργους, με αποτέλεσμα ο τελικός να αναβληθεί.

Οι συμπλοκές έγιναν μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και των αστυνομικών δυνάμεων, και ξεκίνησαν για αδιευκρίνιστους λόγους, αλλά γενικεύτηκαν όταν η αστυνομικές δυνάμεις είχαν την απερισκεψία να πετάξουν δακρυγόνα μέσα στο κλειστό, κάτι που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, προκάλεσε τη λιποθυμία οπαδού,  και απέτρεψε την έναρξη του αγώνα. Για τα επεισόδια συνελήφθησαν 10 άτομα.

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν:

«Πριν την έναρξη του αγώνα και ενώ οι δύο ομάδες και οι διαιτητές ήταν έτοιμοι να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, στην είσοδο του γηπέδου διακρίναμε συμπλοκή μεταξύ των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας ΑΕΚ και της αστυνομίας (ΜΑΤ).

Έγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ άρχισαν να εκσφενδονίζουν πλαστικά καθίσματα και άλλα διάφορα αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας και κινήθηκαν εναντίον της αστυνομίας.

Κατόπιν αστυνομικοί και φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έγινε γενική σύρραξη μεταξύ αστυνομικών και φιλάθλων της ΑΕΚ. Στα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φίλαθλος της ΑΕΚ. Επειδή λόγω των δακρυγόνων η ατμόσφαιρα ήταν αφόρητη και η κατάσταση επικίνδυνη, οι ομάδες και εμείς μαζί με τον παρατηρητή αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια. Στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν για την διεξαγωγή η μη του αγώνα ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Χατζηιωάννου μας ανακοίνωσε ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Ανδριανό του δόθηκε τηλεφωνική εντολή ο αγώνας να μην διεξαχθεί».

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος καταδικάζει τα όσα συνέβησαν πριν την διεξαγωγή του 3ου τελικού της Α1 Ανδρών μεταξύ της ΑΕΚ και του Διομήδη Άργους στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου. Τα κρούσματα βίας αδικούν την προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία, οι ομάδες, οι αθλητές και όλη η οικογένεια του αθλήματος για να διεξάγονται αγώνες χωρίς προβλήματα με βασικό στόχο το κάθε παιχνίδι να είναι γιορτή για όλους.

Περιμένουμε τώρα να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του αθλητικού δικαστή για την τύχη του αγώνα. Το πιθανότερο σενάριο είναι το παιχνίδι να μεταφερθεί για την Τρίτη (3/6) στο ίδιο γήπεδο, κατά πάσα πιθανότητα χωρίς θεατές, που ίσως να ναι και το καλύτερο για την ομαλή διεξαγωγή του…