ΟικονομίαΑρχείο

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στο Ναύπλιο

Πολύ καλά έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος για το Ναύπλιο, που έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες τις αργίες, όπως του Πάσχα και τις παράπλευρες εκδηλώσεις, όπως ο μαραθώνιος και η έκθεση τουριστικών σκαφών. Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται και οι κρατήσεις εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, που κάνουν τους ξενοδόχους να τρίβουν τα μάτια τους.

Το ποσοστό πληρότητας στο Ναύπλιο προσεγγίζει ήδη το 85%. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της πόλης Παναγιώτης Μωριάτης επισημαίνει στο Έθνος ότι «πλέον δεν βρισκόμαστε στον πάτο του βαρελιού, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Διαπιστώνουμε ότι, αν και φαίνονται οι οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, τα τριήμερα οι Ελληνες προσπαθούν να φεύγουν συχνότερα». Οι τιμές στα ξενοδοχεία τριών αστέρων στη πόλη βρίσκονται στα επίπεδα των 50-70 ευρώ και σε αυτά των τεσσάρων αστέρων στα 80-100 ευρώ. 

Τα δύο θετικότερα στοιχεία των πρώτων εβδομάδων του φετινού καλοκαιριού είναι η μεγάλη αύξηση των επισκεπτών από τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνουν περισσότεροι Έλληνες για να κάνουν διακοπές λίγων ημερών.

Οι τιμές είναι προσιτές και βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Από τα στοιχεία έρευνας της Tri-vago προκύπτει ότι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί του Αγίου Πνεύματος για τους Έλληνες είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Ναύπλιο, η Πάργα, η Ερέτρια, η Σκιάθος και η Ύδρα.

Μάλιστα όσοι ταξιδέψουν αυτό το τριήμερο θα έχουν και σύμμαχο τους τον καιρό, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις της ΕΜΥ η θερμοκρασία θα ανέβει και οι βροχές θα σταματήσουν.