ΚοινωνίαΑρχείο

3η εβδομάδα πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Harvard

Το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων των φοιτητών του τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Harvard που εδρεύει στο Ναύπλιο, βρίσκεται ήδη στην τρίτη εβδομάδα υλοποίησής του. Οι συμμετέχοντες φοιτητές ενταγμένοι πλέον στους φορείς που κάνουν την πρακτική τους άσκηση, αναλαμβάνουν αρμοδιότητες και δράσεις, μαθαίνουν και συμβάλλουν στη λειτουργία τους. Στόχος των πρακτικών ασκήσεων είναι οι φοιτητές να γνωρίσουν και εξοικειωθούν με το εργασιακό περιβάλλον του κάθε πολιτιστικού φορέα και να προσφέρουν αντίστοιχα τις ακαδημαϊκές γνώσεις κι εμπειρίες τους.

Παράλληλα συνεχίζονται τα εντατικά σεμινάρια των φοιτητών. Οι Αμερικανοί μαθαίνουν καθημερινά νέα ελληνικά, ενώ οι  Έλληνες εστιάζουν στην αμερικανική λογοτεχνία και κουλτούρα.

Οι δραστηριότητες της ομάδας κορυφώθηκαν με την τριήμερη επίσκεψη των φοιτητών στην Αθήνα. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Αγορά, ενώ περιηγήθηκαν στις γειτονιές του κέντρου της πόλης. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να μάθουν και για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας καθώς και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τις επισκέψεις τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον επικεφαλής, κύριο Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.

Δείτε τι έχουν κάνει οι φοιτητές τις δύο πρώτες εβδομάδες:
Οι φοιτητές του Harvard συνεχίζουν την πρακτική τους άσκηση στο Ναύπλιο (2η εβδομάδα)
Πρακτική άσκηση για τους φοιτητές του Harvard στο Ναύπλιο (1η εβδομάδα)