ΠολιτισμόςΑρχείο

Καλοκαιρινή εκστρατεία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» και το δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library με αποκλειστικό χορηγό το ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για δεύτερη χρονιά διοργανώνει την καλοκαιρινή εκστρατεία με θέμα τον κόσμο των αντιθέτων… που «τρύπωσε» στις βιβλιοθήκες.

Από 16 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου θα γνωρίσουμε τις έννοιες των αντιθέτων και θα αφιερώσουμε μια μέρα σε κάθε ζεύγος. «Η μέρα του άγριου και του ήμερου», «Η μέρα για γέλια και για κλάματα», «Η μέρα του κρύου και του ζεστού» είναι μερικές από τις δράσεις που θα γίνουν στο προαύλιο της βιβλιοθήκης και θα αποτελέσουν το έναυσμα για συζητήσεις, παιχνίδια, προτάσεις ανάγνωσης και δημιουργία.

Η βιβλιοθήκη της Ερμιόνης θα ανανεώσει τα βιβλία της με καινούρια έργα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, θα αποκτήσει εργαστηριακά όργανα φυσικής με την ευγενική χορηγία του Future Library. Το υλικό αυτό θα είναι αξιοποιήσιμο όλη την υπόλοιπη χρονιά και θα προσδώσει μια άλλη πνοή στο χώρο της βιβλιοθήκης μας. 

Οι μικροί φίλοι της Ερμιόνης -και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν ένα καλό παραμύθι με παιχνίδι, μουσική, χορό, ζωγραφική, θέατρο, μαγειρική, περίπατο και παρατήρηση στη φύση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στη βιβλιοθήκη, απογεύματα 6-8.30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής τηλ. 2754032416.

Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες…