ΚόσμοςΑρχείο

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα ποδήλατο με το Samsung Galaxy;

Καρπός της συνεργασίας ανάμεσα στην κορεατική εταιρεία τεχνολογίας Samsung και τη διαφημιστική Leo Burnett στην Ιταλία είναι η Maestros Academy, ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να διατηρήσει ζωντανό το χειροποίητο ιταλικό ντηζάιν στην ψηφιακή εποχή.

Ένα από τα πρώτα προϊόντα που κατασκευάστηκαν από τη Maestros Academy με  συνδρομή του σχεδιαστή ποδηλάτων Giovanni Pelizzoli είναι το έξυπνο ποδήλατο Samsung Smart Bike.

Η “εξυπνάδα” του συγκεκριμένου ποδηλάτου έγκειται στο γεγονός ότι ενσωματώνει τεχνολογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια των ποδηλατών και ελαχιστοποιούν τα ατυχήματα.

Στο κέντρο του τιμονιού βρίσκεται μια ειδική υποδοχή που συγκρατεί ένα smartphone Samsung Galaxy, ενώ ένας mini υπολογιστής Arduino εξασφαλίζει μέσω Bluetooth την επικοινωνία μεταξύ των αισθητήρων του ποδηλάτου και του smartphone.

Δεσμίδες λέιζερ που εκπέμπει το ποδήλατο προβάλλουν στο δρόμο μια εικονική ποδηλατολωρίδα ώστε ο ποδηλάτης να έχει καλύτερη αίσθηση του χώρου και κυρίως να είναι ορατός από τους οδηγούς αυτοκινήτων.

Τα λέιζερ ενεργοποιούνται αυτόματα  όταν ο αισθητήρας αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός (π.χ. νυχτώνει ή είσοδος σε τούνελ). Επίσης, το “έξυπνο” ποδήλατο ενσωματώνει μια κάμερα στο οπίσθιο μέρος, η οποία μεταφέρει μέσω του smartphone εικόνα στον ποδηλάτη για την κίνηση πίσω του λειτουργώντας ουσιαστικά ως καθρέφτης.

Τέλος, ενσωματώνεται εφαρμογή για την καταγραφή διαδρομής, απόστασης, ταχύτητας, θερμίδων κλπ. μαζί με επιλογές για διαμοιρασμό των πληροφοριών στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Το Samsung Smart Bike έχει σκελετό από αλουμίνιο που βοηθάει στην απορρόφηση μέρους των κραδασμών, ενώ έχει δική του μπαταρία και Wi-Fi.

Προς το παρόν το έξυπνο ποδήλατο της Samsung  βρίσκεται στη φάση του πρωτοτύπου και δεν έχει ανακοινωθεί εάν και πότε θα κυκλοφορήσει εμπορικά.

Για την ώρα μπορείτε να το απολαύσετε στο video:

 

ΠΗΓΗ