Αρχείο

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Εκ του Πρακτικού της υπ’ αρ. 6ης /2014 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ  4ο: Σχετικά με ανάκληση της απόφασης  α. α 250/2013 και λήψη νέας  κανονιστικής απόφασης  σχετικά με μείωση τελών φωτισμού και καθαριότητας (μείωση τ.μ. σε επιχειρήσεις )
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:   82/2014
1. Σήμερα την  10η του μήνα  Μαρτίου    του έτους 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε Δημόσια συνεδρίαση σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, ύστερα από την αριθμ. πρωτ. 3145.6/3/2014 πρόσκληση του  Προέδρου του  Δημοτικού  Συμβουλίου  , που επιδόθηκε σε κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο και το Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων  του Ν.3852/10 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
2. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του  Δ.Σ. κ. Αναστάσιος Λάμπρου διαπίστωσε ότι σε σύνολο είκοσι επτά (27) Συμβούλων ήταν παρόντες  δέκα εννέα (19).
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Αξιοποιώντας τις διατάξεις του άρθρου 5 της παραγράφου 1 του Ν.10810/80 δίνουμε τη δυνατότητα κατόπιν υποβολής αιτήματος σε επιχειρήσεις  και επαγγελματίες   να μειώσουν κατά 50%  τα τ. μ των επαγγελματικών χώρων – εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων  τους  εφόσον το επιθυμούν αν πληρούν τους παρακάτω  όρους :
 α . εάν η επιχείρηση είναι πάνω από 1.000 τ. μ
 β. η κάθε επιχείρηση που καλύπτει τον άνω όρο να μην επιβαρύνει με μεγάλο όγκο 
 απορριμμάτων τον τομέα υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου μας
 γ. η απόφαση αυτή σχετίζεται με την υφιστάμενη κοινωνικοοικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας
Β. Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν στην άνω διάταξη απαιτείται να υποβάλλουν αίτηση στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου
 Γ.  Διαβιβάζουμε την απόφαση αυτή  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής    Ελλάδας και Ιονίου για έλεγχο νομιμότητας  η παρούσα απόφαση θα δημοσιευτεί σε (δύο ) 2 τοπικές εφημερίδες και θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα διαύγεια
Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό  82/2014
 
Ακριβές Απόσπασμα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ. Σ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ