ΚοινωνίαΑρχείο

Η πρακτική άσκηση των φοιτητών του Harvard ολοκληρώνεται με σειρά εκδηλώσεων

Το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard διανύει την 5η και τελευταία εβδομάδα υλοποίησής του. Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα πλαισιωθεί με σειρά εκδηλώσεων στους συνεργαζόμενους φορείς και στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών.

Την Τρίτη 24 Ιουνίου, 12.00 έως 1.00 το μεσημέρι, οι ασκούμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου θα υποδεχθούν μαθητές στο μουσείο για να ανακαλύψουν μαζί τα εκθέματα μέσα από τρεις αρχαίους μύθους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ιστορίες Μυστήριες», στο οποίο εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε μαθητές Δημοτικού.

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου, ώρα 8μμ – 10μμ, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct-Ναυπλίου και η Εθνική Πινακοθήκη -Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-, Παράρτημα Ναυπλίου, διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικών έργων των μαθητών της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, στον κήπο της Πινακοθήκης. Οι μαθητές δημιούργησαν τα έργα στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου τους με το Odyssey Charter School στο Delaware των Η.Π.Α., με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών. Την έκθεση οργανώνουν και επιμελούνται οι ασκούμενοι φοιτητές του Κέντρου με την καθοδήγηση των εποπτών τους.

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 8.00 μμ, οι ασκούμενοι φοιτητές στο Φουγάρο, θα μας παρουσιάσουν στη Βιβλιοθήκη τα πρότζεκτ που ανέλαβαν. Οι πρωτοβουλίες που στήριξαν, όπως το BookCrossing και το Built-Up A Library, είχαν τελικό αποτέλεσμα την ανάδειξη του έργου της Βιβλιοθήκης Ανθός σε online portal στη σελίδα http://anthoslibrary.wordpress.com. Ο απώτερος στόχος που τέθηκε στους ασκούμενους ήταν η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση του όρου «ψηφιακή πληροφοριακή παιδεία». Δίνουν έτσι το έναυσμα μιας νέας επικοινωνιακής σχέσης με το κοινό της Βιβλιοθήκης Ανθός.

Τέλος, την Παρασκευή 27 Ιουνίου, ώρα 6μμ, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, σε συνεργασία με όλους τους φορείς που υποδέχθηκαν τους ασκούμενους Έλληνες και Αμερικανούς φοιτητές (Γενικά Αρχεία του Κράτους-νομού Αργολίδας, Εθνική Πινακοθήκη-Παράρτημα Ναυπλίου, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct-Ναύπλιο, Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, Βιβλιοθήκη «Ανθός»-Φουγάρο), σας προσκαλεί στην τελετή λήξης του Προγράμματος, στην «Αίθουσα διαλέξεων Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι φοιτητές θα παρουσιάσουν -στην αγγλική γλώσσα- τα πεπραγμένα των φετινών πρακτικών ασκήσεων. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Δείτε τι έκαναν οι φοιτητές τις προηγούμενες εβδομάδες:
3η εβδομάδα πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Harvard
Οι φοιτητές του Harvard συνεχίζουν τη πρακτική τους στο Ναύπλιο
Πρακτική άσκηση για τους φοιτητές του Harvard στο Ναύπλιο