ΚοινωνίαΑρχείο

Βροχή τα ψηφίσματα κατά του ΤΑΙΠΕΔ

Ήταν να μην ερωτευθεί το ΤΑΙΠΕΔ το Ναύπλιο… Και από τη στιγμή που το κανε, έρχεται το ένα ψήφισμα μετά το άλλο! Έπειτα από το ψήφισμα των πολιτών , του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου , του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, και αυτό του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων, έχουμε και την αντίδραση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, η οποία εκφράστηκε και αυτή με ψήφισμα. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Οι νέες μεταβιβάσεις στο ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της στρατηγικής επιλογής των ιδιωτικοποιήσεων, της ΕΕ και της ελληνικής αστικής τάξης, για να δώσουν διέξοδο σε συσσωρευμένα λιμνάζοντα κεφάλαια, με στόχο την ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Είναι η συνέχεια της προσπάθειας εκποίησης της Καραθώνας, του Κονδυλίου, του υγροβιότοπου της Ν. Κίου, της ιστορικής Ακροναυπλίας, των ακτών της Ερμιόνης κτλ. Επίσης, μην ξεχνάμε την ανάθεση των σκουπιδιών και του έργου του αναβάλου σε ιδιώτες. Καμία από αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δε θα έχει θετικά αποτελέσματα για τον αργολιδιώτικο λαό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιων εκτάσεων και υποδομών.

Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα μέρος μόνο από την επίθεση που γίνεται ενάντια στο εργατικό εισόδημα, που εκδηλώνεται με μειώσεις μισθών, συντάξεων, περικοπή επιδόματος ανεργίας, αύξηση φαρμάκων, χαράτσια στα νοσοκομεία, χαράτσι στη λαϊκή στέγη.

Πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται η συνολική πολιτική της ΕΕ που εξυπηρετεί το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο και θέλει να εξαφανίσει κάθε μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, του αιγιαλού, των αρχαιολογικών χώρων.

Αυτή την “ανάπτυξη” επικαλούνται παλιοί και νέοι σωτήρες, που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της υγιούς επιχειρηματικότητας και που δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, δηλαδή των δικών μας.

Αυτοί που πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα δεν αντιλαμβάνονται τη γη σαν πηγή ζωής και φυσικού πλούτου για το λαό, δεν ενδιαφέρονται για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Βλέπουν τη γη ως εμπόρευμα για να θησαυρίζουν όσοι την εκμεταλλεύονται.

Βέβαια για το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου δεν υπάρχουν ευθύνες του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των εκάστοτε κυβερνήσεων, αφού οι φανφάρες της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου περί πατρίδας, δεν  καταδικάζουν κανέναν και τίποτα.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από τα ταξικά σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, να αγωνιστούμε για τη ματαίωση των σχεδίων της συγκυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τον αργολιδιώτικο λαό και τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεσή τους, να πάρουν θέση ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιας έκτασης και υποδομής.

Να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν:
 
·       Να μην ιδιωτικοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο καμία λαϊκή, δημόσια έκταση ή υποδομή.
·       Την ελεύθερη πρόσβαση όλου του λαού στις ακτές. 
·       Την πραγματική προστασία κι ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος
·       Τα δημόσια κτίρια, οι υποδομές και οι εκτάσεις για να εξυπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες (για Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμό, διακοπές κ.ά.) να γίνουν λαϊκή περιουσία.