ΚοινωνίαΑρχείο

Τι σχέση μπορεί να έχει το Football Factory με το ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο;

Το Football Factory είναι ένα καλό Αγγλικό φιλμ που πραγματεύεται το θέμα του χουλιγκανισμού στα γήπεδα. Βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Τζον Κινγκ αποτελεί μία γενναία βουτιά στον αμφισβητούμενο κόσμο των χούλιγκαν, της βίας στα γήπεδα και του ακραίου ψυχισμού ενός οπαδού…

Τι σχέση μπορεί να έχει όλο αυτό με το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο; Κι’ όμως η νεολαία της ΚΝΕ κατάφερε να τα συνδυάσει και τα δύο, και μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα. Την προβάλει στην Ακροναυπλία με φόντο τα προς πώληση φιλέτα… Ωστόσο έχει πλάκα ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να συνδυαστεί το πολιτικό κομμάτι με την προβολή μιας άσχετης ταινίας. Διαβάστε και γελάστε: 

“Οι παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι αθλητικές υποδομές είναι περιουσία του λαού

Η κυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για περαιτέρω κερδοφορία και υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, προχωρά μεταξύ άλλων στην ιδιωτικοποίηση κρατικών ακινήτων και εκτάσεων στην Αργολίδα και σε όλη την Ελλάδα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές αποτελούν κομμάτι της επίθεσης που έχει κηρύξει η κυβέρνηση ενάντια στην λαϊκή οικογένεια με το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, την μείωση σε μισθούς και συντάξεις, χαράτσια στη λαϊκή στέγη, τους χιλιάδες ανέργους. Στην περιοχή μας στο ξεπούλημα εντάσσονται παραλίες (Καραθώνα, Κονδύλι κ.α.), υδροβιότοποι (παραλία Ναυπλίου – Ν. Κίου) αλλά και ιστορικά μνημεία όπως η Ακροναυπλία.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθούν εκτάσεις, παραλίες, ιστορικοί τόποι, υποδομές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ζωή του λαού και αφορούν την αναψυχή του, τις διακοπές, την επαφή του με τη φύση, την επαφή του με την ιστορία του τόπου του.

Η νεολαία της Αργολίδας πρέπει να αντιδράσει! Να διεκδικήσει άμεσα να μην δοθεί ούτε μισό μέτρο γης. Να προβληματιστεί για αυτούς που με την πολιτική τους την αποκόβουν σήμερα όχι μόνο από την εργασία, την ασφάλεια και όλα αυτά που αντιμετωπίζει καθημερινά, αλλά και από τον ίδιο της τον τόπο.

Να σκεφτεί πως όλα μπορούν να ξεπουληθούν αρκεί να ικανοποιείται το συμφέρον των μεγάλων επιχειρηματιών. Πως ακόμα και η Ακροναυπλία, με την διαδρομή αιώνων για την ιστορία του Ναυπλίου και με το αίμα εκατοντάδων κομμουνιστών και αγωνιστών ακόμα αποτυπωμένο πάνω της, δεν αποτελεί παρά ένα πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Η μόνη διέξοδος για το λαό και τη νεολαία είναι να διεκδικήσει η γη, οι παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι αθλητικές υποδομές να αποτελούν ιδιοκτησία του λαού. Γι’ αυτό πρέπει να παλέψει για μια κοινωνία που θα πρωταρχικό στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των κεφαλαιοκρατών. Μια κοινωνία που με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και κοινωνικοποιώντας τα λιμάνια, τα εργοστάσια, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, την γη, θα ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας όχι μόνο στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, αλλά και στην ανάγκη τους για διακοπές, προστασία του περιβάλλοντος και επαφή με την φύση, γνωριμία με την ιστορία του τόπου τους.

Στα πλαίσια της δράσης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, η ΚΝΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία στην προβολή της ταινίας «Football Factory» που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ακροναυπλίας στις 29/6 και ώρα 20:30 

Τ.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ”