ΚοινωνίαΑρχείο

Το Άργος δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις για τις φωτιές…

Τι κι’ αν προειδοποιούσαν ότι η χθεσινή μέρα είναι επικίνδυνη για φωτιές; Απ’ ότι φαίνεται από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει! Το Άργος απ’ ότι φαίνεται δεν έλαβε καθόλου στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που ζητούσε αυξημένη επιφυλακή, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέσα στην ίδια μέρα να ξεσπάσουν τρεις φωτιές σε Ελληνικό, Μερκούρι αλλά και στους πρόποδες της Παναγίας της Πορτοκαλούσας. Τουλάχιστον όμως η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα ο συναγερμός να λήξει γρήγορα και προπάντων ανώδυνα! 

Στην πρώτη περίπτωση η κατάσταση ήταν λίγο πιο σοβαρή αφού επιστρατεύτηκαν και αεροπλάνα για την κατάσβεση. Η φωτιά ξεσπασε σε έκταση κοντά στον Προφήτη Ηλία στο Ελληνικό περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (9/7/2014). Στο σημείο μετέβησαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους με 5 άνδρες και 2 οχήματα της Πυροσβαστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, καθώς και 2 αεροσκάφη τύπου PZL, ενώ ενισχύσεις κατέφθασαν με 2 οχήματα από τις Π.Υ. Τρίπολης και Κορίνθου. Τελικά αργά το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού πρόλαβε κι’ έκαψε μικρή δασική έκταση.

Παράλληλα με τη φωτιά στο Ελληνικό εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο χωρίο Μερκούρι. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε άμεσα και εκεί με 5 οχήματα και 12 άνδρες.

Η φωτιά στο Άργος δεν ήταν μεγάλη σε έκταση και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο μέσα σε 15 λεπτά, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που αν καθυστερούσε λίγο, ίσως να δημιουργούνταν περισσότερα προβλήματα, καθώς στην περιοχή όπου υπάρχει βλάστηση από πεύκα και κυπαρίσσια, έπνεαν ισχυροί ανέμοι.