ΡεπορτάζΑρχείο

Ανάγνωση της έρευνας για το Ναύπλιο

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την έρευνα που διεξήγαγε για τον δήμο Ναυπλιέων από κοινού η έντυπη και η ηλεκτρονική έκδοση του «Αναγνώστη Πελοποννήσου», με γενικό τίτλο «Γίνε δήμαρχος Ναυπλιέων».
Επιχειρούμε μια ανάγνωση περιγράφοντας τα σημαντικότερα από τα στοιχεία που αναδείξατε με τις απαντήσεις σας. (Ολόκληρη η έρευνα δημοσιεύεται ΕΔΩ).
 
Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι περισσότεροι από την διαβίωσή τους, ως προς την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει το Ναύπλιο, ένα στοιχείο σημαντικό που συντελεί σημαντικά στο να κάνει ευτυχισμένους τους κατοίκους μιας πόλης.
Όμως τα προβλήματα υπάρχουν και επισημαίνονται:
 
Η καθαριότητα αποτελεί το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα (14%) για την πόλη κάτι για το οποίο θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση η δημοτική αρχή. Οι πολίτες όμως φαίνεται ότι διεκδικούν παράλληλα περισσότερα Δημοτικά Έργα (10%). Τα ποσοστά αυτά τα δίνουν απαντώντας στο ερώτημα «Σε τί δεν είστε ικανοποιημένος από το έργο της Δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα;».  Οι πολίτες όμως μέσα από την έρευνα δίνουν κατευθύνσεις απαντώντας συγκεκριμένα στο ερώτημα «Ποιές είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν από την δημοτική αρχή;».
 
Παράλληλα όμως οι Ναυπλιώτες δίνουν το πράσινο φως στον δήμαρχο να αλλάζει σχεδιασμό αν απαιτείται από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, σε ποσοστό 95% !!! Όμως απαιτούν πληροφόρηση σχετικά με ό,τι γίνεται, βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας του δήμου με τους πολίτες, δικτύωση με φορείς για κοινές δράσεις προβολής του δήμου, και κυρίως συχνές συναντήσεις του δημάρχου με τους πολίτες.
 
Δεν είναι αδιάφοροι για τα κοινά οι Ναυπλιώτες και θέλουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι περισσότεροι (39%) θέλουν να συμμετέχουν μέσω Οργανώσεων /Συλλόγων – Κινήσεων Πολιτών.
 
Σημαντικές είναι οι απαντήσεις που δίνονται στο ερώτημα «Τί εμποδίζει την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του δήμου Ναυπλιέων;». Η έλλειψη ενεργού σιδηροδρομικού δικτύου έρχεται πρώτη μες ποσοστό 24% και ακολουθούν οι ακριβές τιμές (22%), η έλλειψη Μαρίνας (18%), η έλλειψη κοντινού αεροδρομίου (14%), η έλλειψη προβολής (13%) κλπ.