ΚοινωνίαΑρχείο

Τσιγγάνες πίσω από κλοπή ηλικιωμένης στο Ναύπλιο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στη Μεσσηνία και μία  περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης, στην Αργολίδα. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ΡΟΜΑ, δύο γυναικών ηλικίας 35 και 22 ετών αντίστοιχα και ενός 28χρονου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και σε βάρος αγνώστου αριθμού και στοιχείων συνεργών τους.

Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:

Την 19.4.2014 το βράδυ, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Την 3.7.2014 το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφαίρεσαν από ηλικιωμένη ημεδαπή ένα κόσμημα.

Την 3.7.2014 το βράδυ, στη Βέργα Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 5.7.2014 το βράδυ, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, που η αξία τους ξεπερνά τις -40.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε πλήθος άλλων κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.