ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Μιχαήλ Ζύμης από το Νέο Ροεινό στη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης

Ο καταγόμενος από το Νέο Ροεινό Μιχαήλ Ζύμης βρίσκεται από χθες στη νέα ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης. Τη νέα ηγεσία σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο επέλεξε με ομόφωνη απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, “η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων”.

– Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος. 
– Για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας.
– Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Παράλληλα προήχθησαν:
-Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ  Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής. 
-Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.

Ο νέος Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Μιχαήλ Ζύμης γεννήθηκε το 1950 στο Νέο Ροεινό Ναυπλίου. Διορίστηκε δόκιμος Ειρηνοδίκης Δ’ τάξης στις 29.3.1979, Έμμισθος Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 18.2.1981, Πάρεδρος Πρωτοδικών στις 31.8.1982. Διορίσθηκε Πάρεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.1.1995, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 17.9.2001, ενώ στις 13/7/2011 επιλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έχει σπουδάσει Νομική, είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Συγχαρητήρια επιστολή στον Μιχαήλ Ζυμή απέστειλε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στην οποία αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ κύριε Μιχαήλ Ζυμή,
Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα την προαγωγή σας στο ανώτατο αξίωμα του ελεγκτικού συνεδρίου. Η χαρά μου είναι διπλή αφ’ ενός λόγω της καταγωγής σας από τον Δήμο Ναυπλιέων, το όμορφο Νέο Ροεινό, αφετέρου λόγω της αξιόλογης προσφοράς σας στο δικαστικό σώμα επί σειρά δεκαετιών από επιτελικές θέσεις.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, η δημόσια διοίκηση της χώρας μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές.
Η λαμπρή μέχρι σήμερα επαγγελματική σας πορεία, αλλά και η εμπιστοσύνη και η αποδοχή από τους υφισταμένους σας, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχή αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.
Σε συγχαίρω θερμά για την προαγωγή σας και σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας.