ΚοινωνίαΑρχείο

Η συγγνώμη της ΔΕΥΑΝ

Με αφορμή την πρόσφατη διακοπή στην υδροδότηση της πόλης του Ναυπλίου για περίπου 19 ώρες, λόγω σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης, η ΔΕΥΑ Ναυπλίου απολογείται στους πολίτες, αλλά και στους τουρίστες που άδικα ταλαιπωρήθηκαν, ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας το τι ακριβώς συνέβη.

H Δ.Ε.Υ.Α.Ναυπλίου, ζητά ένα μεγάλο συγνώμη από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλεως για την διακοπή υδροδότησης από τη νύχτα της 16ης και μέχρι το βράδυ της 17ης Αυγούστου.

Η διακοπή οφείλετο σε 3 αλλεπάλληλες ζημιές οι οποίες προξενήθηκαν στο κεντρικό αγωγό ύδρευσης, στο τμήμα από τον πρώην σταθμό του Ο.Σ.Ε. στο λιμάνι και μέχρι το αντλιοστάσιο μπροστά στον Ο.Τ.Ε. και η αποκατάσταση των οποίων δεν μπορούσε να προβλεφθεί με ακρίβεια, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση. 

Οι ζημιές οφείλονται σε μεγάλες πέτρες οι οποίες βρέθηκαν μέσα στον αγωγό που ανέκοπταν τη ροή του νερού δημιουργώντας υψηλές πιέσεις και σπασίματα.

Ο αγωγός αυτός μήκους 1.700 μέτρων περίπου, είναι ο γνωστός πλαστικός αγωγός «Γιατράκου», κατασκευασμένος το 1980-82 για να μεταφέρει το νερό από τους Μύλους στο Ναύπλιον. Όμως αποδείχθηκε ότι ήταν εντελώς κακότεχνος και άρχισε η αντικατάστασή του με νέο αγωγό, ο οποίος έχει ήδη φτάσει μέχρι το ύψος των κτιρίων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στη παραλιακή οδό Ναυπλίου – Ν. Κίου. 

Υπολείπεται η αντικατάσταση του τελευταίου αυτού τμήματος, όπου προκλήθηκαν οι ζημιές, μήκους περίπου 400μ. έως την δεξαμενή Ακροναυπλίας, η κατασκευή του οποίου εντάσσεται στην εργολαβία που εκτελεί τώρα η Δ.Ε.Υ.Α.Ν., ύψους 3,5 εκατ. ευρω, και προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου 2014.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. εκφράζει ένα πολύ μεγάλο συγνώμη στην πόλη μας για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο εργατοτεχνικό προσωπικό της που εργάστηκε ασταμάτητα επί 16 περίπου ώρες για να αποκαταστήσει τις ζημιές. 

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
 
 
Όπως λέει και μια λαϊκή ρήση, “από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο”…

Δείτε επίσης – ΔΕΥΑΝ:Παραιτηθείτε αν σέβεστε την πόλη και τον εαυτό σας