ΚοινωνίαΑρχείο

Συλλήψεις για πλαστό έρανο στο Πορτοχέλι

Συνελήφθησαν, χθες 25.8.2014 το βράδυ, στο Πορτοχέλι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου,  μία 47χρονη και ένας 52χρονος, οι οποίοι προσποιούμενοι εκπροσώπους συλλόγου, διενεργούσαν έρανο και αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τέσσερα μπλοκ αποδείξεων, μία σφραγίδα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -258- ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος της 47χρονης εκκρεμούν τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, καθώς και τρεις αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για διάφορα αδικήματα.

Ο Σύλλογος για τον οποίο προσποιούνταν ότι συγκέντρωναν χρήματα ήταν το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο αμέσως μετά την σύλληψη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Στην Ερμιόνη συνελήφθησαν πριν από λίγο 2 επιτήδειοι που ζητούσαν λεφτά για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού. Χάρη στην κλήση ενός ευαισθητοποιημένου πολίτη που μας ενημέρωσε για το γεγονός βρέθηκαν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε έντονα για μία ακόμη μια φορά πως “Το Χαμόγελο του Παιδιου” δεν βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πόρτα- πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς , στα γραφεία του Συλλόγου του ή στους χώρους του Οργανισμού και για κάθε χρηματική δωρεά εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Συλλόγου.”