ΡεπορτάζΑρχείο

Με προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Αργολίδα

Ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική χρονιά με τους καθιερωμένους αγιασμούς στα σχολεία της Αργολίδας, και με αρκετά προβλήματα με το καλημέρα στη μεταφορά των μαθητών, ειδικά σε ότι αφορά τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου όπου αρκετοί από αυτούς καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο το αντίτιμο του εισιτηρίου των ΚΤΕΛ για να μετακινηθούν από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα! Η κυβέρνηση με την υπάρχουσα τροπολογία που θέτει ως όριο τα 20 χιλιόμετρα για τη δωρεάν μετακίνηση, “τιμωρεί” ουσιαστικά όσους μαθητές και γονείς διαμένουν σε απομακρυσμένα χωριά, και εξαιρεί παράλληλα με τον τρόπο της, τους μαθητές που φοιτούν σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει την ευθύνη για να κανονίσει μαθητικά δρομολόγια, με χθεσινή ανακοίνωσή της καθησύχαζε ότι όλα βαίνουν καλώς και οι σχετικοί διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ωστόσο σήμερα μαθαίνουμε ότι αρκετοί μαθητές στην Αργολίδα κλήθηκαν να πληρώσουν ολόκληρο εισητήριο με τα ΚΤΕΛ για να μετακινηθούν, με ορισμένους μάλιστα να μην έχουν να πληρώσουν. Μάλιστα καθηγητές έφτασαν μέχρι το σημείο να παρακαλούν τους οδηγούς των λεωφορείων να μεταφέρουν τα παιδιά που δεν είχαν χρήματα για το εισιτήριο!

Κατά τ’ άλλα είχαμε τα γνωστά λογύδρια από τους εκλεγμένους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες, που πόζαραν μπροστά στις κάμερες για να ευχηθούν στους μαθητές “Καλή σχολική χρονιά” και τα σχετικά… Εμείς δεν θα παρουσιάσουμε τίποτα από αυτά τα ευχολόγια, αλλά περιμένουμε πρώτα να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Είναι απαράδεκτο εν έτει 2014 και εν μέσω οικονομικής κρίσης, να καλούνται μαθητές να πληρώνουν ολόκληρο το αντίτιμο του ΚΤΕΛ για να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία τους. Προφανώς και δεν γίνεται κατανοητό το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους γονείς που αγωνίζονται καθημερινά για τα προς το ζην, να καλούνται να πληρώνουν επιπλέον μέχρι 6 ευρώ τη μέρα για κάθε παιδί, ώστε να πηγαινοέρχεται στο σχολείο του, είτε αυτό είναι μουσικό, είτε οποιοδήποτε άλλο σχολείο.

Εντός της ημέρας υπήρξε μάλιστα συγκέντρωση από γονείς και μαθητές (αλλά όχι από καθηγητές) του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση με τη μεταφορά με τα ΚΤΕΛ. Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι για τυπικούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα κάποια δρομολόγια και τους διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα, ακόμα και για τα θεωρούμενα ως άγονα δρομολόγια, όπως αυτό του Μουσικού Σχολείου.

Εν αναμονή εξελίξεων και με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα, να ευχηθούμε κι’ εμείς καλή σχολική χρονιά στα παιδιά.