ΚοινωνίαΑρχείο

Το τρένο θα ξανασφυρίξει στο πανηγύρι της Μεσσήνης

Το τρένο θα σφυρίξει στην Πελοπόννησο έστω και για μια εβδομάδα, χάρη σε ανθρώπους που το αγαπάνε. Έπειτα από πρωτοβουλία του Amnizia Railfun Club,πρώτα με τη συλλογή υπογραφών και έπειτα με επίσημο αίτημα στον ΟΣΕ, επετεύχθη η προσωρινή επαναλειτουργία της προαστιακής γραμμής Καλαμάτας – Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού της Μεσσήνης, από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η ικανοποίηση του αιτήματος πάτησε και στην περσινή μεγάλη επιτυχία της δρομολόγησης του τρένου στην ίδια διαδρομή, την ίδια χρονική περίοδο. Έτσι λοιπόν η γραμμή θα επαναλειτουργήσει και φέτος με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινού κατά τη διάρκεια του πανηγυριού.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το τρένο, τύπου ΜΑΝ 1, στο διάστημα της 8ήμερης λειτουργίας του πανηγυριού, θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτας – Μεσσήνης από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Θα αναχωρεί κάθε μία ώρα, από την Καλαμάτα και μισή (2.30, 3.30, 4.30 έως και 10.30 το βράδυ) και από τη Μεσσήνη ακριβώς (3, 4, 5 μέχρι και 11 το βράδυ).

Η γραμμή μεταξύ Ασπροχώματος – Μεσσήνης έχει καθαριστεί από ειδικό μηχάνημα του ΟΣΕ, ώστε να κυκλοφορήσει χωρίς πρόβλημα το τρένο.