ΚοινωνίαΑρχείο

Τα οικόπεδα της παραλιακής πέρασαν στον Δήμο Ναυπλιέων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης των οικοπέδων της παραλιακής Ναυπλίου –Νέας Κίου στον Δήμο Ναυπλιέων. Σήμερα το πρωί (23/9/2014), πραγματοποιήθηκε η οριστική συμφωνία μεταξύ του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέα Ταπραντζή και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου  για την κυριότητα των εν λόγω οικοπέδων, ιδιοκτησίας δημοσίου, η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε η παραχώρηση, έναντι συμβολικού ανταλλάγματος, των οικοπέδων του Αγίου Αναστασίου στο Δήμο Ναυπλιέων, περίπου 10 στρεμμάτων, με στόχο την κάλυψη εκπαιδευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και διοικητικών αναγκών, δεδομένου ότι τα οικόπεδα αυτά έχουν μεγάλη σημασία για την κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών της πόλης.
 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος: 
«Η παραχώρηση των οικοπέδων αυτών στον δήμο, αποτελεί αναμφισβήτητα μια σημαντική κατάκτηση του Δήμου μας γιατί είναι γνωστό ότι ήταν χρόνιο και πάγιο αίτημα η απόκτηση τους. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος αποκτά ελεύθερο χώρο ώστε να προχωρήσει στην  κατασκευή σχολείων, συνεδριακών αιθουσών και πολυχώρων πολιτισμού που θα  καλύψουν τις ανάγκες τουΘέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και επιθυμώ να εξάρω την αποφασιστική συμβολή και καταλυτική παρέμβαση του συντοπίτη μας υπουργού, ΠΕΚΑ στην παραχώρηση των οικοπέδων στο Δήμο μας.». 

Σχετικά με το θέμα δηλώσεις έκανε και ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε:
Το ΤΑΙΠΕΔ κατά την πάγια τακτική του βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση και παραχωρεί έναντι συμβολικού ανταλλάγματος στο Δήμο Ναυπλιέων τρία οικόπεδα σημαντικά για την υλοποίηση εκπαιδευτικών και κοινωνικών αναγκών του Δήμου. Οι καλές προθέσεις γίνονται πράξη, καθώς με συναίνεση και καλή συνεργασία ανάμεσα στο ΥΠΕΚΑ, το ΤΑΙΠΕΔ και το Δήμο Ναυπλιέων, προχωράμε στην αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας. Ενώνουμε δυνάμεις για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας”.

Τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν είναι τα εξής: