ΡεπορτάζΑρχείο

Οι Άγγλοι έρχονται με τρένο στο Ναύπλιο

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κινητικότητα στο σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει την Κόρινθο με το Ναύπλιο. Έχει ήδη διενεργηθεί ο καθαρισμός της γραμμής, καθώς και διεξοδικοί ελέγχοι σε όλο το μήκος της. 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επταήμερη εκδρομή Άγγλων σιδηροδρομόφιλων στην Πελοπόννησο, που ξεκινάει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Άγγλοι θα ξεκινήσουν από την Πάτρα την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, και θα επισκεφθούν διαδοχικά Κατάκολο, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Κόρινθο. Στο Ναύπλιο είναι προγραμματισμένο να διανυκτερεύσουν την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 11/10, το τουριστικό τρένο θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κόρινθος-Ναύπλιο-Μεγαλόπολη-Κυπαρισσία και την Κυριακή 12/10, θα ακολουθηθεί η διαδρομή Κυπαρισσία-Κατάκολο-Πύργος-Πάτρα. 

Την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τρένο στο δίκτυο της Πελοποννήσου θα έχουν και Έλληνες σιδηροδρομόφιλοι, καθώς θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός θέσεων με τιμη 50 ευρω, μόνο για τις δύο τελευταίες μέρες της εκδρομής. Το ποσό μπορεί να πληρωθεί τις ημέρες της εκδρομής, μέσα στο τρένο. (πληροφορίες: amnizia.org)

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς τις μέρες που θα περάσει το τρένο, καθώς ο συρμός διέρχεται από αρκετές αφύλακτες διαβάσεις και η πιθανότητα ατυχήματος είναι αυξημένη, δεδομένης και της έλλειψης ενημέρωσης. Οι διερχόμενοι από τις διαβάσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το δίκτυο δεν είναι κατηργημένο αλλά σε προσωρινή αναστολή, και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τακτικά επιβατικά δρομολόγια, μπορεί να διέλθει έκτακτος συρμός ανά πάσα στιγμή.