ΠολιτικήΑρχείο

VIDEO. Ο στρουθοκαμηλισμός, το ΕΣΠΑ και η Ευαγγελίστρια

Ο στρουθοκαμηλισμός της πολιτικής εγκλωβίζει την εκκλησία. Τι άλλο θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς, όταν ενώπιον του Μητροπολίτη Αργολίδας, του δημάρχου Ναυπλίου και του Ιερέα της Ευαγγελίστριας, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος αλλάζει την ημερομηνία ένταξης στο ΕΣΠΑ του κτιρίου της Ευαγγελίστριας που θα στεγάσει το συσσίτιο, σαν να μην τρέχει τίποτα…

Στο Video ο κος Χειβιδόπουλος, αν και προσπαθεί να αποφύγει τις επίμονες ερωτήσεις της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» για την καθυστέρηση της χρηματοδότησης του κτηρίου, ενώ αρχικά τόνιζε ότι «δεν υπήρχαν οι δυνατότητες να ενταχθεί στο υπάρχον ΓΠΣ», στη συνέχεια προσθέτει:

  • «Αν παρατηρήσετε τις ανακοινώσεις τις οποίες έχει κάνει ο παπά – Λευτέρης και το συμβούλιο της Ευαγγελίστριας, ουδέποτε είπε ότι εμείς δεν τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας» αναγκαζόμενος να διευκρινίσει τελικά λίγο αργότερα ότι «το έργο θα είναι ενταγμένο στην επόμενη προγραμματική περίοδο» !!!

 

Προφανώς είχε ξεχάσει ο αντιπεριφερειάρχης την δημόσια ανακοίνωση του εφημέριου του Ναού Ελευθέριου Μίχου (Αύγουστος 2014) που έλεγε: «Είχαμε την διαβεβαίωση από την Περιφέρεια ότι το έργο θα είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέχρι τον μήνα Μάρτιο του 2014, αλλά δυστυχώς, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, στον Αντιπεριφερειάρχη  Αργολίδας κ Α. Χειβιδόπουλο και στον Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δ.Κωστούρο, μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ του 2007-2013 και δεν έχει δημοπρατηθεί.

Αποτέλεσμα ήταν ο κος Χειβιδόπουλος, να αφήσει άφωνους τους παριστάμενους. (Διαβάστε μετά το Video και άλλα αποσπάσματα για τον χρόνο ένταξης του έργου από ανακοινώσεις της Μητρόπολης, της Ευαγγελίστριας, του Ιερέα, και του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου).

 

Ο αντιπεριφερειάρχης επιμένει στο παραπάνω Video, απαντώντας στις ερωτήσεις της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Αναγνώστη Πελοποννήσου», ότι ποτέ δεν υποσχέθηκε πως το κτήριο θα ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ. Όμως τον διαψεύδουν τόσο οι δηλώσεις του Ιερέα Ελευθέριου Μίχου, όσο και οι ανακοινώσεις του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας και του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου:

Κυρίως όμως τον διαψεύδει η πλέον επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας που τις 23 Σεπτεμβρίου 2014 αναφέρει: «Ελήφθη η διαβεβαίωση ότι από τη στιγμή που θα κατατεθεί η εγκεκριμένη μελέτη από τον Δήμο ως φορέα υλοποίησης, θα ενταχθεί αμέσως στο ΕΣΠΑ. Ο Δήμος Ναυπλιέων σε χρόνο ρεκόρ κατέθεσε την απαιτούμενη μελέτη στην Περιφέρεια, η οποία ήδη είχε εγκριθεί με σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού από τον Δεκέμβριο του 2013 κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΚΑΣ ( Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ) (246188/133488/16044/7166/24-12-2013 ). Ταυτόχρονα είχε εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων η υπ’ αριθμόν 62/23-12-2013 έγκριση δόμησης και η υπ’ αριθμόν 70/27-12-2013 άδεια δόμησης».

Αντίστοιχα, στις 17 Σεπτέμβρη 2014 έλεγε ο Ιερέας Ελευθέριος Μίχος κατά την ανακοίνωση της παύσης του συσσιτίου: «Έχοντας την διαβεβαίωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι το έργο ανέγερσης κτιρίου για σίτιση απόρων θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο, συνεχίσαμε την λειτουργία του συσσιτίου μέσα στα τροχόσπιτα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, προσβλέποντας στην άμεση υλοποίηση της διαβεβαίωσης. Δυστυχώς, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν κατέστη δυνατή η ένταξη στο ΕΣΠΑ, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο».

Αλλά και στην ανακοίνωση του Ιερού Ναού την επομένη ημέρα 18 Σεπτεμβρίου 2014 αναφέρονται τα ίδια: «Λάβαμε την διαβεβαίωση πως από την στιγμή που θα κατατεθεί εγκεκριμένη μελέτη από τον Δήμο ως φορέα υλοποίησης θα ενταχθεί αμέσως στο ΕΣΠΑ.Ο Δήμος Ναυπλιέων σε χρόνο ρεκόρ κατέθεσε την απαιτούμενη μελέτη στην Περιφέρεια».

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου (Σεπτέμβρης 2014): “Η Διοίκηση του Ε. Κ. Ναυπλίου που στηρίζει σταθερά την λειτουργία του Κέντρου σίτισης του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας, καταγγέλλει την συμπεριφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου που παρά τις υποσχέσεις που έδωσε στους φορείς της Πόλης μας και τις έτοιμες λύσεις που αυτοί προετοίμασαν, τελικώς αρνήθηκαν να εντάξουν στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ την ανέγερση κτιρίου που θα έδινε οριστική λύση στο διευρυνόμενο πρόβλημα εξυπηρέτησης των αναγκών τροφής στους άπορους και φτωχούς της περιοχής μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεκινάει και πάλι το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας

Το ΕΣΠΑ θα κρίνει τα συσσίτια της Ευαγγελίστριας

Η Μητρόπολη Αργολίδας στο πλευρό του ιερέα της Ευαγγελίστριας

Τώρα ποιος θα φροντίσει για τους άπορους του Ναυπλίου;

Σημαντικό έργο το συσσίτιο

Τι θα γίνει τελικά με το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας;