ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Δημήτρης Καμπόσος είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Ο Δημήτρης Καμπόσος είναι ο νέος πρόεδρος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, καθώς επικράτησε του αριστερών πεποιθήσεων δήμαρχου Σπάρτης Ευάγγελου Βαλιώτη. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με τον οποίον είχαν κοντραριστεί τις προηγούμενες μέρες, απουσίαζε από την ψηφοφορία. 

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση (17/10/2014) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Πελοποννήσου στο δημαρχείο της Τρίπολης, με μοναδικό θέμα την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος από τον  συνδυασμό “Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση” υπερίσχυσε με 11 ψήφους.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 20 από τους 21, καθώς απουσίαζε ο κ. Νίκας δήμαρχος Καλαμάτας
11 ψήφους έλαβε ο κ. Καμπόσος Δημήτριος, Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών από τον συνδυασμό “Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση”
6 ψήφους έλαβε ο κ.Βαλιώτης Ευάγγελος, Δήμαρχος Σπάρτης, ως μεμονωμένος υποψήφιος,
– Μετρήθηκαν και 3 λευκά ψηφοδέλτια

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, γραμματέας  ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης πρώην δήμαρχος Τρίπολης και τα 2 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος  Καλαντζής, δήμαρχος Νεμέας και Αργειτάκος Σταύρος, πρώην δήμαρχος Σπάρτης.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Καμπόσος, δήλωσε για την εκλογή του: «Ευχαριστώ όλο το σώμα για την  εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου και την εκλογή μου, με μια τόσο ισχυρή πλειοψηφία. Τα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη, είναι μεγάλα και στόχος του  νέου  προεδρείου είναι  να τα  αντιμετωπίσει και να οδηγήσει αυτή την κοινωνία που χειμάζεται σε καλύτερες μέρες. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν στο πλευρό μου και τους διαβεβαιώνω ότι θα σταθώ αντάξιος των προσδοκιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής προέδρου, οι παρατάξεις της μειοψηφίας πρότειναν τη σύσταση διαπαραταξιακού προεδρείου, κάτι που απέρριψε η παράταξη Καμπόσου με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.