ΚοινωνίαΑρχείο

26 συλλήψεις σε Αργολίδα και Αρκαδία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (23.10.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας και Αρκαδίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια τριάντα επτά επτά (537) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσια τριάντα (430) ήταν ημεδαποί και εκατόν επτά (107) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τετρακόσια πενήντα δύο (452) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα, από τα οποία είκοσι εννέα (29) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
· Δεκατέσσερις (14) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
· Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για εκούσια απαγωγή.
· Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράνομη γεώτρηση.
· Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
· Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
·Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για απείθεια, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. 
· Ένας (1) ημεδαπός Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο
· Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν ογδόντα πέντε (185) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο (2) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και τέσσερις (4) παραβάσεις σχετικές με την νομοθεσία για τον τουρισμό, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλώδια ρεύματος συνολικού μήκους -900- μέτρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.