ΆρθροΑρχείο

Ο δήμος έχει λόγο για την μάστιγα των ναρκωτικών στο Ναύπλιο

του Άκη Γκάτζιου

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ θα μπορούσε να είναι η προσπάθεια που ξεκινά από τον δήμο Ναυπλιέων κατά των ναρκωτικών, αρκεί να μην μείνει στα χαρτιά και στις εξαγγελίες και να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα πέρα από των καλών προθέσεων, που είναι εύλογο και θεμιτό να υπάρχουν από τη δημοτική αρχή.

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, είναι γνωστό – και θα είναι ανόητος ή ανίδεος (για όσα συμβαίνουν γύρω του) όποιος το αμφισβητήσει – περιλαμβάνεται στις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από την μάστιγα των ναρκωτικών…
…με «θύματα» νέους κυρίως ανθρώπους που βρίσκονται σε αδιέξοδα και μπαίνουν σε έναν φαύλο κύκλο από τη μια…
…με μια αστυνομία που ανέχεται καταστάσεις υπαρκτές και γνωστές σε όλους από την άλλη…
…και με έναν δήμο αδύναμο να πράξει κάτι περισσότερο, αφού οι κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του αρκούνταν μέχρι τώρα μόνο σε διαπιστώσεις.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ίδιου του Δημήτρη Κωστούρου στη συνεδρίαση της επιτροπής Νεολαίας και Αντιναρκωτικού αγώνα, ίσως να σηματοδοτεί αλλαγή πλεύσης στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος από τον δήμο, εφόσον ο δήμαρχος ως νέος άνθρωπος που δεν ήρθε ουρανοκατέβατος στο Ναύπλιο, έχει αντιληφθεί ότι το πρόβλημα αφορά όλη την κοινωνία και όλους τους δημότες. Και εφόσον έχει καταλάβει ότι για να μειωθεί το πρόβλημα πρέπει κάποια στιγμή να στοχεύσουμε και στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αιτίων που το εκκολάπτουν. Σε αυτό τον τομέα ένας δήμος θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά.

ΕΠΕΙΔΗ οι αυτοσχεδιασμοί όμως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν χωρούν και το πρόβλημα επιτείνεται τα τελευταία χρόνια…
…επειδή κανένας άλλος φορέας δεν ξέρει τόσο καλά το Ναύπλιο, όσο οι ίδιοι οι άνθρωποί του…
…είναι καιρός ο δήμος να πάρει την πρωτοβουλία και να απευθυνθεί σε ειδικούς επιστήμονες που θα υποδείξουν τα βήματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν, ώστε να αντιμετωπιστεί η μάστιγα.