ΠολιτικήΑρχείο

Κοδέλας: Να παυθούν οι ποινικές διώξεις για το ΤΑΙΠΕΔ

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του αναφέρεται στις διώξεις διαδηλωτών για το ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο, στηρίζοντας τους έξι που διώκονται και ζητώντας να παυθεί άμεσα κάθε ποινική διώξη εναντίον τους, και να στραφει η δικαιοσύνη κατά αυτών που ξεπουλούν την πατρίδα, και όχι κατά αυτών που αντιστέκονται.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο βουλευτής:
“Είναι γνωστή η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την 25η Ιουλίου στο Μεγάλο Δρόμο στο Ναύπλιο, έξω από το υπό εκποίηση κτίριο της Βασ. Κωνσταντίνου, ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ.

Με έκπληξη μαθαίνουμε ότι επιχειρείται να δοθεί μια επικίνδυνη συνέχεια με προκαταρκτική εξέταση ύστερα από μηνύσεις αστυνομικών σε έξι, κατ’ αρχήν, διαδηλωτές.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται κανείς να ανεχτεί την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία συμμετείχαμε πολλοί περισσότεροι από τους έξι πολίτες που αυθαίρετα έχουν στοχοποιηθεί, ενώ ο αγώνας κατά της εκποίησης των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζεται από σειρά φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων.

Θα πρέπει άμεσα να παύσει κάθε διαδικασία ποινικής δίωξης, καθώς αποτελεί πρόκληση αντί να βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτοί που ξεπουλούν κομμάτι – κομμάτι την πατρίδα μας να οδηγούνται σε αυτήν εκείνοι που αντιστέκονται!

Τέλος, θα παρότρυνα τους αρμόδιους φορείς, αντί της δημιουργίας προβλημάτων εκεί που δεν υπάρχουν, να ασχοληθούν με τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα φθορών της Δημόσιας Περιουσίας, όπως των σταθμών του τρένου, αντλιοστασίων, δημόσιων υποδομών και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι. Θα ήμασταν τότε όλοι πιο χρήσιμοι…”