ΚόσμοςΑρχείο

Video. Αγώνας ταχύτητας με drones!

Τα Drones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η χρήση αυτών των οχημάτων στις ΗΠΑ, από 50 πριν από 10 χρόνια, έφθασε τώρα τις 7500.

Τι είναι όμως τα Drones; Drones είναι τα Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) δηλαδή, στα ελληνικά, τα «Μη Επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα» (ΜΕΙΟ). Συνήθως έχουν τη μορφή μικρών ελικοπτέρων, τα οποία είναι εφοδιασμένα με μέσα για να κατασκοπεύουν και να κτυπούν στόχους.

Χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκοπευτικούς λόγους από κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες, αν και τώρα τελευταία έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και σε ιδιώτες, με πρόσφατο παράδειγμα το περιστατικό με τη σημαία που άναψε τα αίματα στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της Σερβίας με την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η γνωστή εταιρία διαδικτυακών πωλήσεων Amazon, η οποία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει στο κοντινό μέλλον, οι αποστολές των προϊόντων της να πραγματοποιούνται μέσω ειδικών διαμορφωμένων Drones.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε πως μερικοί φίλοι από την Ολλανδία που λατρεύουν τα drones, διοργάνωσαν έναν εντυπωσιακό αγώνα ταχύτητας με τα αγαπημένα τους gadgets μέσα σε ένα άδειο υπόγειο πάρκινγκ. Οι ήχοι θα σας θυμίσουν λίγο από… φόρμουλα 1.