ΠολιτικήΑρχείο

Προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ

Η παράταξη του Οδυσσέα Βουδούρη, “Πελοπόννησος Πρώτα” καταγγέλει πως γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος αντίστασης ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της τακτικής των διώξεων, όπως συνέβη στην περίπτωση της των 6 συμπολιτών μας στο Ναύπλιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
“Σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις πολιτών και συλλογικοτήτων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της μεταβίβασης δημοσιών κτημάτων και κτιρίων στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την πώληση τους έναντι εξευτελιστικών αντιτίμων σε ντόπιους και ξένους «επενδυτές» με πρόσχημα την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Στην Αργολίδα σειρά τέτοιων ακινήτων με ιδιαίτερη σημασία για την ιστορική κληρονομιά, την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής διατίθενται για «αξιοποίηση» μέσω ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρουμε χαρακτηριστικά την παραλία της Καραθώνας και τμήμα της Ακροναυπλίας.

Στα πλαίσια αυτά οι πολίτες της περιοχής έχουν αναπτύξει κίνημα αντίστασης που έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από δράσεις, το οποίο εκφράζεται κυρίως μέσα της ανοιχτής συνέλευσης πολιτών και συλλογικοτήτων. Μία από αυτές ήταν η πορεία στην παλιά πόλη του Ναυπλίου που κατέληξε σε κτίριο εντός του ιστορικού κέντρου που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί μοιράστηκε πληροφοριακό υλικό και έγινε προσπάθεια συμβολικού ανοίγματος του κτιρίου στα πλαίσια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου και απόφασης της ανοιχτής συνέλευσης.

Μήνες μετά το συμβάν 6 μέλη της συνέλευσης καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας ως ύποπτοι για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της εξύβρισής και της αντίστασης κατά της αρχής, μετά από πανομοιότυπες μηνύσεις αστυνομικών.

Πρόκειται για σαφή προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος αντίστασης. Η ανοιχτή συνέλευση ήταν και παραμένει ο κύριος αντίπαλος τόσο της κυβερνητικής πολιτικής του ξεπουλήματος, όσο και των ντόπιων εκφραστών της και αυτό προφανώς έχει ενοχλήσει πολλούς.

Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η απόπειρα αναβίωσης πρακτικών άλλων δεκαετιών δεν θα περάσουν. Ζητάμε να παύσει άμεσα η δίωξη σε βάρος των 6 διαδηλωτών.”      

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας:   
“Στις 25 Ιουλίου έγινε στην πόλη του Ναυπλίου διαδήλωση ενάντια στην μεταβίβαση πληθώρας δημοσίων κτημάτων και ακινήτων της Αργολίδας, με ιδιαίτερη σημασία για την ιστορική κληρονομιά, την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση τους έναντι εξευτελιστικών αντιτίμων σε ντόπιους και ξένους «επενδυτές» με πρόσχημα την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Η διαδήλωση κατέληξε σε κτίριο εντός του ιστορικού κέντρου που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί μοιράστηκε πληροφοριακό υλικό και έγινε προσπάθεια συμβολικού ανοίγματος του κτιρίου στα πλαίσια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου και απόφασης της ανοιχτής συνέλευσης.

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου δεν αφορά μόνο την Αργολίδα αλλά όλη την Ελλάδα. Σε απάντησή της κλιμακώνονται οι αντιδράσεις πολιτών και συλλογικοτήτων από τη Θράκη έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα.

Στην Αργολίδα η αντίσταση αυτή εκφράζεται κυρίως μέσω της ανοιχτής συνέλευσης πολιτών και συλλογικοτήτων. Μήνες μετά τη διαδήλωση 6 μέλη της συνέλευσης καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας ως ύποπτοι για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της εξύβρισής και της αντίστασης κατά της αρχής, μετά από πανομοιότυπες μηνύσεις αστυνομικών.

Πρόκειται για σαφή προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος αντίστασης. Η ανοιχτή συνέλευση ήταν και παραμένει ο κύριος αντίπαλος τόσο της κυβερνητικής πολιτικής του ξεπουλήματος, όσο και των ντόπιων εκφραστών της και αυτό προφανώς έχει ενοχλήσει πολλούς.

Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η απόπειρα αναβίωσης πρακτικών άλλων δεκαετιών δεν θα περάσουν. Η αντίσταση των πολιτών θα νικήσει και οι δημόσιοι χώροι της Αργολίδας και όλης της Ελλάδας θα αξιοποιηθούν για το συμφέρον όλης της κοινωνίας. Ζητάμε να παύσει άμεσα η δίωξη σε βάρος των 6 διαδηλωτών.”