ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων υπέρ των διωκόμενων για το ΤΑΙΠΕΔ

Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ναυπλιέων Παναγιώτης Μπούκουρης το ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία της 25ης Ιουλίου 2014 για την απένταξη ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ , το οποίο εκδόθηκε στην 20η (24-10-2014) τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:
“Η ένταξη ακινήτων, του Δημοσίου, στα όρια του Δήμου μας στο ΤΑΙΠΕΔ και η διαφαινόμενη μεταβίβασή τους σε ιδιώτες ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τους Τοπικούς Φορείς, τους Δημότες και το Δήμο μας. Η οικονομική κρίση οι δραματικές και αλυσιδωτές συνέπειές της, δημιουργεί δικαιολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις, που στόχο έχουν την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δημόσιου συμφέροντος.

Η αστυνομία καλεί σήμερα μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας”, που στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της, αλλά και της από 19/6/14 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απένταξη όλων των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 25ης Ιουλίου του 2014 στο Μεγάλο Δρόμο (μπροστά στο υπό εκποίηση κτήριο ΠΛΙ), προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Επιχειρείται έτσι να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι απαράδεκτο να ποινικοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες που εκφράζουν αυτή ακριβώς τη διάθεση υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους διαδηλωτές, βρίσκεται απέναντι στην καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και ζητά την άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης.”