ΚοινωνίαΑρχείο

Στο απροχώρητο η κατάσταση με τις κλοπές στη Νέα Κίο

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Κίου με την έξαρση της εγκληματικότητας, καθώς παρά την πρόσφατη επιτυχία της αστυνομίας με την σύλληψη πολυμελούς σπείρας, οι κλοπές συνεχίζονται.

Εκτός από τους ζωοκλέφτες που έχουν ρημάξει τα κοπάδια των φτωχών βιοπαλαιστών, είναι κι’ αυτοί (προφανώς οι ίδιοι…) που έχουν βάλει στο μάτι τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Έπειτα από την προκλητική κλοπή ζώου από ποιμενοστάσιο την Παρασκευή, το οποίο μάλιστα το έσφαξαν επιτόπου, εχθές (11/11/2014) διεπράχθησαν δύο διαρρήξεις σε επιχειρήσεις στη Νέα Κίο, μία σε σουπερμάρκετ και μία σε συνεργείο, με λεία εργαλεία, επιταγές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέχρι και συρτάρια! Επίσης τα καταστήματα έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, που έχουν αγανακτήσει τους ιδιοκτήτες τους. 

Με την κατάσταση να έχει φθάσει στο απροχώρητο, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Αθανασόπουλος συγκάλεσε έκτακτο τοπικό συμβούλιο, καλώντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν τους κατοίκους από την διαρκή παραβατικότητα στην οποία βρίσκονται εκτεθειμένοι.

Η φωτογραφία είναι από το Αργολικό Πρακτορείο Ειδήσεων