ΡεπορτάζΑρχείο

Ασυνείδητοι έκαναν τα ρέματα του Ναυπλίου σκουπιδότοπο

Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί τα ρέματα των διοικητικών ορίων της πόλης του Ναυπλίου, όπως αφήνει να φανεί ο ίδιος ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μέσα από τα κοινωνικά δικτυα. Κατά τον καθαρισμό του ρέματος Ραμαντάνι, εντοπίστηκαν κάθε λογής αντικείμενα, πεταμένα από ασυνείδητους που δεν σκέφτονται ούτε την ίδια την τσέπη τους, αφού οι ίδιοι θα τα πληρώσουν μέσω των δημοτικών τελών, μαζί και με τους υπόλοιπους που δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τις “αμαρτίες” των ολίγων…
 

Όπως ο ίδιος ο δήμαρχος σχολιάζει: «Η φωτογραφία είναι από τον καθαρισμό του ρέματος Ραμαντάνι. Το θέμα ρέματα – οριοθέτηση – καθαρισμός έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Παλεύουμε με τον κακό εαυτό μας. Έχει ενδιαφέρον να δει κάποιος τι αντικείμενα μαζεύουμε.»
 

Και φυσικά τίθεται το ερώτημα αν τελικά ο δήμος θα πρέπει να περιορίζεται στον καθαρισμό των ρεμάτων ή να προχωρά και στην εξεύρεση και τιμωρία όσων δεν σέβονται τους υπολοίπους, πετώντας άχρηστα αντικείμενα όπου να ναι!

Για να μπει κάποια στιγμή μια τάξη στην πόλη, θα πρέπει το πολιτικό κόστος να πάει για λίγο στην άκρη και να εφαρμοστούν οι κανόνες που έχουν θεσμοθετηθεί. Όπως και να χει, για να φτάσει ο ίδιος ο δήμαρχος στο σημείο να δημοσιοποιήσει το θέμα μέσω των κοινωνικών δικτύων, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να αναλάβει δράση ώστε να βρεθούν οι δράστες. Μία πράξη που σίγουρα θα επικροτηθεί από την πλειοψηφία, γιατί ο καθαρισμός των ρεμάτων γίνεται με κόστος που επιβαρύνονται όλοι.