ΠολιτικήΑρχείο

Έχει κουραστεί από το πολύ προχώρημα ο ανάβαλος…

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Γι’ αυτό το λόγο μάλλον έχει μαλιάσει η γλώσσα τους των πολιτικών να μας λένε τα ίδια για τον ανάβαλο. Μανιάτης και Ανδριανός ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα βγάλει τα περισσότερα δελτία τύπου για τα έργα που διαρκώς προχωράνε αλλά δεν τελειώνουν ποτέ!

Το τελευταίο “χτύπημα” ήταν του Γιάννη Μανιάτη που σε χθεσινές του δηλώσεις επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι «προχωρά ο Ανάβαλος σε Φίχτια, Μοναστηράκι», ένα έργο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των αδειοδοτήσεων… 

Όπως δήλωσε ο Υπουργός ΠΕΚΑ: 
«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της επέκτασης του Αναβάλου στην περιοχή των Φιχτίων και στο Μοναστηράκι. Χαίρομαι γιατί πριν λίγες μόλις μέρες οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απέστειλαν την περιβαλλοντική μελέτη για γνωμοδότηση στις Εφορίες Αρχαιοτήτων και στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού θα απαντήσουν θετικά, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η εντολή που έχω δώσει, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα να έχω υπογράψει την περιβαλλοντική αδειοδότηση, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε αυτό το πολύ μεγάλο έργο ύψους περίπου 8.000.000 € και να ολοκληρωθεί το δίκτυο του Αναβάλου.

Χαίρομαι επίσης γιατί πριν λίγες μέρες η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε και ενέταξε στις προτάσεις της, ως εμπροσθοβαρές, ολόκληρο το έργο του Αναβάλου, περιλαμβανομένης και της επέκτασής του και στην Επίδαυρο και στην Ερμιονίδα με ένα συνολικό προϋπολογισμό 100.000.000€. Στην πραγματικότητα, μετά από σαράντα περίπου χρόνια μόνο λόγια και υποσχέσεις, είμαστε στα τελευταία τρία – τέσσερα  χρόνια στην πολύ καλή κατάσταση να λέμε ότι έχουμε βρει τα χρήματα, έχουμε τελειώσει τις μελέτες κι έχουμε αρχίσει να υλοποιούμε το έργο αυτό, που αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη της Αργολίδας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαι απολύτως  βέβαιος ότι όλες οι υπηρεσίες, κι εδώ θέλω να εξάρω τον ιδιαίτερο ρόλο της εφόρου της Δ΄ ΕΠΚΑ, κας Άλκηστης Παπαδημητρίου, η οποία πάντα βοηθά αναπτυξιακά τον τόπο, θα γνωμοδοτήσουν πολύ γρήγορα θετικά, ώστε η επέκταση του Ανάβαλου στα Φίχτια και το Μοναστηράκι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, αφού ο σχεδιασμός είναι να προκηρυχθεί μέσα στο Δεκέμβρη του 2014».

Και μέχρι τις εκλογές φανταζόμαστε ότι “έχει να προχωρήσει” αρκετές φορές ακόμη…